13 decembrie – SĂRBĂTOAREA ETNIEI TĂTARE(679)


Uniunea Democrată a Tătarilor Turco – Musulmani din România va marca și anul acesta, așa cum se cuvine, Sărbătoarea Etniei Tătare, sărbătoare care din anul 2006 figurează în calendarul oficial ca urmare a adoptării în acest sens a unei legi de către Parlamentul României. Această zi are o semnificație deosebită pentru comunitatea tătară, cunoscut fiind faptul că la data de 13 Decembrie 1917 a fost format primul Parlament al Tătarilor din Crimeea.

În acest context, UDTTMR vă invită sâmbătă, 13 Decembrie 2014, începând cu ora 11,00, la Universitatea „Ovidius” – Amfiteatrul Facultății de Medicină (Campus), simpozionul „Din istoria tătarilor”, manifestare organizată în parteneriat cu Facultatea de Istorie şi Ştiinţe Politice din cadrul Universităţii „Ovidius”. Vor susține prelegeri Prof. Univ. Dr. Dariusz Kolodziejczyk – Universitatea din Varșovia (Polonia) și Prof. Dr. Virgil Ciocîltan – Academia Română - Institutul de Istorie „Nicolae Iorga”.

Cu acest prilej va avea loc și festivitatea de premiere a Concursului de eseuri „Tătarii dobrogeni – istorie, tradiţie şi civilizaţie”. De asemenea, UDTTMR va decerna cu acest prilej și titlul de „Tătar de Onoare” unui cunoscut profesor universitar din cadrul Universității „Ovidius”.

În aceeași zi, începând cu ora 16,00, la Casa de Cultură a Sindicatelor din Constanța va avea loc o amplă manifestare artistică în cadrul căreia vor evolua soliștii și ansamblurile UDTTMR.
 

George Andrei Popescu Primăria Constanța
Claudiu Palaz Consiliul Județean Constanța
OMD MAMAIA CONSTANTA
Ziarul Timpul WhatsAppjooble.org ziare, stiri