Claudiu Palaz Consiliul Județean Constanța
George Andrei Popescu Candidat Primăria Constanța

Simpozion și concurs de eseuri despre istoria tătarilor(567)


Facultatea de Istorie și Științe Politice, din cadrul Universității „Ovidius” din Constanța, și Uniunea Democrată a Tătarilor Turco - Musulmani din România organizează un dublu eveniment științific, cultural și istoric.


Astfel, se va desfășura cea de-a VIII-a ediție a simpozionului „Din istoria tătarilor”, care anul acesta se bucură de participarea, în calitatea de conferențiari, a două personalități ale istoriei sud-estului European, Virgil Ciocîltan (Academia Română, Institutul de Istorie „N. Iorga”) și Dariusz Kolodzieijczyk (Universitatea din Varșovia).


Totodată, se va desfășura cea de-a II-a ediție a concursului de eseuri „Tătarii dobrogeni. Istorie, tradiție și civilizație”. Cu acest prilej, vor fi premiate cele mai bune eseuri realizate de elevii din școlile dobrogene și din Turcia și va fi lansat al doilea volum cu același nume, care va cuprinde toate lucrările participante la acest concurs.


Ambele manifestări vor avea loc la sediul Universității „Ovidius” Constanța, Campus Corp B, Amfiteatrul Facultății de Medicină, în data de 13 decembrie, cu începere de la ora 11.00.

Mihai Lupu Consiliul Județean Constanța
OMD MAMAIA CONSTANTA
Ziarul Timpul WhatsAppjooble.org ziare, stiri