Claudiu Palaz Consiliul Județean Constanța
George Andrei Popescu Candidat Primăria Constanța
Nicuşor Constantinescu, eliberat şi cercetat sub control judiciar

Nicuşor Constantinescu, eliberat şi cercetat sub control judiciar(991)


Preşedintele suspendat al Consiliului Judeţean Constanţa, Nicuşor Constantinescu, va fi cercetat sub control judiciar, a decis, astăzi, Curtea de Apel Constanţa, care a admis solicitarea acestuia de înlocuire a arestului preventiv, în dosarul privind nefinanţarea Centrului Militar Zonal.


Magistraţii Curţii de Apel Constanţa au judecat, astăzi, contestaţia formulată de avocaţii lui Nicușor Constantinescu la decizia Tribunalului Constanţa, de menţinere a arestării preventive în cazul preşedintelui suspendat al Consiliului Judeţean Constanţa.

Instanţa a admis solicitarea lui Nicuşor Constantinescu, astfel că acesta va fi cercetat sub control judiciar, urmând să fie eliberat din Spitalul Penitenciar Rahova, unde este încarcerat.

Preşedintele suspendat al Consiliului Judeţean Constanţa a fost adus la Curtea de Apel Constanţa, vineri, în jurul orei 11.20, declarând jurnaliştilor, la intrare, că se simte ca într-un sicriu.


”Mă simt oribil. Ca într-un sicriu“, a spus el.

În sală, el a fost aşteptat de soţia sa, de fiică şi de mama sa.

După ce a intrat în sala de judecată, Nicuşor Constantinescu a refuzat să-i fie scoase cătuşele, aşa cum cere procedura, solicitând să fie lăsat încătuşat. În cele din urmă, cătuşele i-au fost îndepărtate după intrarea judecătorului în sală, la solicitarea acestuia.

În timpul şedinţei, avocaţii lui Nicuşor Constantinescu au cerut din nou anularea măsurii arestului preventiv şi înlocuirea acestuia cu controlul judiciar, în timp ce procurorii DNA au susţinut că această măsură trebuie menţinută deoarece Constantinescu nu a revenit în ţară de bunăvoie, ci doar pentru că îi expirase viza pentru Statele Unite ale Americii

Nicuşor Constantinescu a fost încarcerat la Spitalul Penitenciar Rahova, în baza unui mandat de arestare emis de Tribunalul Constanţa privind nefinanţarea Centrului Militar Zonal. De asemenea, el este cercetat sub control judiciar în dosarul în care este judecat pentru că nu s-a supus controlului Curţii de Conturi, decizia fiind luată de Curtea de Apel Bucureşti, care i-a admis o contestaţia la măsura arestării, dispusă iniţial şi în acest dosar.

Într-o declaraţie de presă transmisă miercuri din penitenciar, Nicuşor Constantinescu a susţinut că este victima deciziilor contradictorii ale instanţelor, fiind anchetat sub control judiciar într-un dosar şi arestat preventiv în altul.

Nicuşor Constantinescu a stat mai multe luni în SUA, invocând faptul că nu poate călători cu avionul, întrucât se operase de cancer. În acest context, România a cerut autorităţilor americane extrădarea preşedintelui suspendat al CJ Constanţa, însă solicitarea s-a lovit de un refuz. Ulterior, edilul suspendat a fost găsit în Turcia şi reţinut de autorităţile de acolo. O zi mai târziu, în 6 noiembrie, Constantinescu a revenit în ţară, fiind imediat preluat de poliţişti şi dus la Tribunalul Bucureşti, pentru confirmarea mandatului de arestare emis în lipsa sa.

În perioada în care Nicuşor Constantinescu s-a aflat în SUA, după emiterea primului mandat de arestare pe numele său, în 23 iunie, reprezentanţii Consiliului Judeţean Constanţa au trimis mai multe scrisori la care erau ataşate documente medicale pentru a demonstra că preşedintele CJ nu poate fi transportat în ţară şi că neefectuarea terapiei îi poate pune viaţa în pericol. De asemenea, Nicuşor Constantinescu a trimis şi el din SUA un comunicat de presă în care susţinea că a informat mai multe instituţii, între care Ambasada SUA şi Departamentul de Stat al SUA, despre ”deciziile abuzive” luate împotriva sa.

Sursa: Mediafax.ro

Mihai Lupu Consiliul Județean Constanța
OMD MAMAIA CONSTANTA
Ziarul Timpul WhatsAppjooble.org ziare, stiri