Claudiu Palaz Consiliul Județean Constanța
George Andrei Popescu Candidat Primăria Constanța

A început acțiunea ”Foc de artificii”(575)


În perioada 17 noiembrie - 31 decembrie a.c., IPJ Constanţa derulează activităţi specifice pentru prevenirea oricăror evenimente negative generate de nerespectarea legislaţiei privind obiectele pirotehnice, sub coordonarea Direcţiei Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase şi sprijinul Direcţiei de Ordine Publică din I.G.P.R.

Astfel, până în prezent, poliţiştii constănţeni au efectuat mai multe controale la societăţi comerciale ce importă astfel de produse, au reautorizat 19 persoane juridice care efectuează operaţiuni cu produse pirotehnice, 3 societătii nefiind autorizate întrucât nu îndeplineau condiiţiile de siguranţă.
Menţionăm faptul că, se pot comercializa doar produse din categoria I de risc (artificii), fiind interzisă comercializarea petardelor şi a pocnitorilor.
Cei care vând articole pirotehnice fără drept şi minorilor riscă pedeapsa cu închisoarea de la 3 luni la 1 an.

Acţiunea ,,FOC DE ARTIFICII” a fost declanşată de către IGPR şi se derulează la nivel naţional, de la data de 17 noiembrie a.c.
Neîndeplinirea condiţiilor legale privind inscripţionarea pe ambalajul obiectelor artizanale de distracţie, fabricate şi confecţionate pe bază de amestecuri pirotehnice, în limba română, a denumirii, clasei din care fac parte, instrucţiunilor de folosire, termenului de garanţie, precum şi pericolelor care apar la păstrarea, depozitarea, manipularea sau folosirea lor se sancţionează cu amendă de la 5.000 lei la 7.500 de lei.
În categoria I sunt incluse numai obiectele pirotehnice de distracţie foarte mici de tipul artificiilor (de exemplu: steluţe, lumânări scânteietoare, jerbe cu scântei, minifacle, minisori, inele de foc, sateliţi).

În această perioadă, polițiștii părinţilor să supravegheze copiii cu atenţie, deoarece aceştia pot fi expuşi incidentelor survenite în urma folosirii necorespunzătoare a obiectelor de distracţie pe bază de amestecuri pirotehnice.
De asemenea, aceștia recomandă să folosiţi cu multă atenţie articolele pirotehnice, pentru a evita producerea unor incendii nedorite ori vătămări corporale care ar putea să umbrească frumuseţea sărbătorilor de iarnă.
 

Mihai Lupu Consiliul Județean Constanța
OMD MAMAIA CONSTANTA
Ziarul Timpul WhatsAppjooble.org ziare, stiri