Mesaj de peste hotare: Încetați cu jignirea diasporei(845)


Românii de peste hotare protestează împotriva modului în care sunt jigniți de unii dintre politicienii români. Aceștia au trimis un comunicat pe care îl publicăm în întregime mai jos:

”Sute de români, stabiliți peste tot în Europa, ne-au cerut indignați să luăm măsuri urgente și ferme împotriva campaniei perfide de denigrare a diasporei. Un tandem format din Miron Cozma și C.V. Tudor, şi-au permis la un post de televiziune să jignească comunitatea milioanelor de români stabiliți în afară țării, numindu-ne "cerşetori" şi acuzând că voturile din străinătate ar fi fost cumpărate pe câțiva Euro.

FADERE (Federația asociatiilor de români din Europa) consideră jignirile celor două personaje ca fiind iresponsabile. Nu trebuie ca frustrările pentru votul covârșitor al românilor să fie canalizat spre culpabilizarea diasporei. Încercările unora de a identifica în noi țapi ispășitori demonstrează că nu au înțeles încă nimic din votul românilor.Ar trebui mai degrabă să ne întrebăm câți dintre cei care au plecat din țară, nu au fost determinați să-şi părăsească locurile natale tocmai de bâtele ortacilor sau de poluarea spațiului public, lucruri de care cei doi nu sunt deloc străini.

Pe de altă parte este ştiut că marea majoritate a românilor din diaspora sunt oameni harnici, serioşi și au o imagine bună în țările în care trăiesc. Îi interesează soarta României, trimit mulți bani acasa și ar fi oricând gata să se intoarca în tara dacă lucrurile s-ar schimba.

"Foarte mulți ne-au cerut acționarea în instanță a celor doi, iar juriștii noștri erau optimiști în privința reuşitei judiciare. Dar am considerat că e mai înțelept să-i lăsăm în plata Domnului. Mi s-a părut mult mai interesantă propunerea, de a organiza o chetă pentru a le putea asigura acestor personaje triste un tratament medical mai adecvat" a concluzionat Daniel Țecu, presedinte FADERE.

Presa FADERE

Federația asociațiilor de români din Europa     

OMD MAMAIA CONSTANTA
Ziarul Timpul WhatsAppjooble.org ziare, stiri