Jucării contrafăcute confiscate în port(578)


La sfârşitul săptămânii trecute, poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă şi lucrătorii vamali au efectuat, la rampa existentă în cadrul punctului de trecere a frontierei Constanţa Sud Agigea, controlul fizic al unui container sosit din China pe adresa unei societăţi comerciale cu sediul în Bucureşti.

În urma controlului au fost descoperite 582 de seturi cu jucării pentru copii, susceptibile a fi contrafăcute, cu o valoare totală de aproximativ 30.000 lei dacă ar fi originale.

Întreaga cantitate de marfă, care purta însemnele distinctive ale unor mărci cunoscute, a fost ridicată în vederea confiscării de către lucrătorii vamali.

Poliţiştii de frontieră au întocmit administratorului societăţii comerciale, un cetăţean român, în vârstă de 45 ani, domiciliat în Bucureşti, dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii de „punere în circulaţie, fără drept, a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice sau similare şi care prejudiciază pe titularul mărcii înregistrate”. 

OMD MAMAIA CONSTANTA
Ziarul Timpul WhatsAppjooble.org ziare, stiri