Claudiu Palaz Consiliul Județean Constanța
George Andrei Popescu Candidat Primăria Constanța

Cum va fi vremea în Dobrogea(626)


Administraţia Naţională de Meteorologie a publicată astăzi estimarea valorilor termice pentru intervalul 1 – 14 decembrie.

Potrivit ANM, în acest interval temperaturile vor debuta cu valori mai coborâte decât în mod normal pentru această dată, de aproximativ 0 grade Celsius, în medie, la scara întregii regiuni. Din data de 2 decembrie maximele diurne cresc uşor, astfel încât, în zilele de 6 şi 7 decembrie, se vor situa peste media climatologică specifică perioadei, atingând 7 - 8 grade Celsius. La începutul celei de a doua săptămâni de prognoză, temperaturile scad spre o medie de 4 - 5 grade, în jurul căreia se vor menţine ulterior.

Regimul termic nocturn va avea o evoluţie asemănătoare: până la sfârşitul primei săptămâni va avea loc o creştere uşoară şi treptată a temperaturilor minime, care în dimineaţa zilei de duminică nu vor mai coborî sub 0 grade. Dar în a doua săptămână de prognoză minimele vor scădea din nou, iar la finalul intervalului vor redeveni negative, inclusiv pe litoral.

În primele două zile din decembrie vor fi precipitaţii mixte, în general moderate cantitativ.

Apoi, până spre sfârşitul primei săptămâni doar izolat vor mai fi condiţii pentru ploi şi, trecător, lapoviţe. După data de 7 decembrie, creşte din nou probabilitatea pentru precipitaţii mixte.

Mihai Lupu Consiliul Județean Constanța
OMD MAMAIA CONSTANTA
Ziarul Timpul WhatsAppjooble.org ziare, stiri