Doctorul Vasile Sârbu, incompatibil(551)


Agenția Națională de Integritate a constatat existența stării de incompatibilitate în cazul lui SÂRBU VASILE, fost Prorector al Universității ”Ovidius” din Constanța, întrucât, în perioada 24 noiembrie 2011 - 02 aprilie 2012, a exercitat, simultan cu funcția de prorector, și funcția de Director al Departamentului de Discipline Clinice Chirurgicale - Facultatea de Medicină din cadrul Universității ”Ovidius” din Constanța.

Astfel, Vasile Sârbu a încălcat atât dispozițiile art. 214, alin. (1) din Legea nr. 1/2011, potrivit cărora „Funcţiile de conducere […] de prorector […] de director de departament […] nu se cumulează”, cât și dispozițiile art. 18, alin. (3) din Codul de etică și deontologie profesională universitară al Universității ”Ovidius” din Constanța, potrivit cărora „Este interzisă cumularea mai multor funcții de conducere de către o singură persoană”.

Vasile Sârbu a deținut în cadrul Universității ”Ovidius” din Constanța funcțiile de Prorector (în perioada 01 aprilie 2008 - 02 aprilie 2012) și Director al Departamentului de Discipline Clinice Chirurgicale (24 noiembrie 2011 - 02 aprilie 2012).

Persoana evaluată a fost informată despre declanșarea procedurii de evaluare, elementele identificate, precum și drepturile de care beneficiază – de a fi asistat sau reprezentat de un avocat şi de a prezenta date sau informații pe care le consideră necesare, personal ori prin transmiterea unui punct de vedere scris.  Vasile Sârbu a depus la dosarul de evaluare un punct de vedere în exercitarea dreptului la apărare.

„Fapta persoanei cu privire la care s-a constatat […] încălcarea obligaţiilor legale privind […] starea de incompatibilitate constituie abatere disciplinară şi se sancţionează potrivit reglementării aplicabile demnităţii, funcţiei sau activităţii respective […]”.

„Persoana […] față de care s-a constatat […] starea de incompatibilitate este decăzută din dreptul de a mai exercita o funcție sau o demnitate publică […] pe o perioadă de 3 ani de la data eliberării, destituirii din funcția ori demnitatea publică respectivă sau a încetării de drept a mandatului. Dacă persoana a ocupat o funcție eligibilă, nu mai poate ocupa aceeași funcție pe o perioadă de 3 ani de la încetarea mandatului”.
 

OMD MAMAIA CONSTANTA
Ziarul Timpul WhatsAppjooble.org ziare, stiri