De ce va fi spitalul din Constanța luminat în albastru(972)


Mâine, 14 noiembrie, de Ziua Mondială a Diabetului, Lions Club Constanţa, în parteneriat cu Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă ”Sf.Apostol Andrei” Constanţa, va lumina clădirea Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă ”Sf.Apostol Andrei” Constanţa în culoarea albastră, asociată luptei împotriva diabetului. Evenimentul va avea loc de la ora 19.00.
În fiecare an, la 14 noiembrie, este marcată Ziua Mondială a Diabetului, la iniţiativa Federației Internaționale de Diabet și având susţinerea Organizației Mondiale a Sănătății, ca răspuns la răspândirea alarmantă a diabetului la nivel mondial.

Diabetul este o afecţiune cronică ce apare atunci când pancreasul nu produce suficientă insulină sau când organismul nu poate utiliza eficient insulina produsă. 80 la sută dintre persoanele bolnave de diabet sunt supraponderale. De aceea, medicii recomandă ca numai prin adoptarea unor principii sănătoase de alimentaţie şi prin multă mişcare, putem preveni o serie de afecţiuni grave, aşa cum este şi diabetul zaharat, iar dacă suntem deja afectaţi putem reduce mult din complicaţiile acestei afecţiuni asupra stării de sănătate, reuşind astfel să ducem o viată normală.
 

George Andrei Popescu Primăria Constanța
Claudiu Palaz Consiliul Județean Constanța
OMD MAMAIA CONSTANTA
Ziarul Timpul WhatsAppjooble.org ziare, stiri