FOTO. VIDEO. Constănțenii au ieșit în stradă pentru diaspora

FOTO. VIDEO. Constănțenii au ieșit în stradă pentru diaspora(1075)


Circa 300 de constănţeni au ieșit, sâmbătă seară, în fața Primăriei Constanța, pentru a participa la un miting de solidaritate cu românii din diaspora care nu au putut vota în primul tur al alegerilor prezidenţiale.

Oameni de toate vârstele, de la copii ținuți de mână până la bunici, au scandat lozinci împotriva Guvernului Ponta, dar și împotriva Ministerului Afacerilor Externe, cerând în mod expres demisia ministrului. ”Vor să voteze, lăsați-i să voteze”, au scandat ei, referindu-se la românii din diaspora.

”În special ne aflăm aici pentru solidaritate cu diaspora și de aceea vă rugăm pe toți să strigați cât se poate de clar că trebuie respectați acești oameni”, au spus protestatarii. ”Ponta pierde tot, diaspora la vot”, au scandat imediat protestatarii.

Ei au avut pancarte pe care scria ”În turul doi vrem să votăm şi noi”, “România e şi ţara românilor de afară”, “Când Diaspora votează, Ponta fraudează”, “Nu pot ei fura cât putem noi vota”.

Momentul culminant al manifestării a avut loc atunci când Bogdan Ocheșel, tenor la Teatrul Național de Operă și Balet Oleg Danovski, a intonat imnul României la portavoce, acompaniat de toți cei prezenți.

Mai multe persoane le-au vorbit celor prezenți, atât tineri, care i-au îndemnat pe oameni să iasă la vot, cât și persoane de vârsta a treia. O femeie s-a plâns de faptul că fata ei nu are un loc de muncă și i-a îndemnat la rândul ei pe tineri să iasă la vot, ca să schimbe ceva în România.

Mitingul a fost supravegheat îndeaproape de forțele de ordine, dar s-a soldat fără incidente.

Mitinguri similare au avut loc în mai multe orașe ale țării.
 

George Andrei Popescu Primăria Constanța
Claudiu Palaz Consiliul Județean Constanța
OMD MAMAIA CONSTANTA
Ziarul Timpul WhatsAppjooble.org ziare, stiri