Transport ilegal interceptat de poliţiştii de frontieră constănţeni

Transport ilegal interceptat de poliţiştii de frontieră constănţeni(637)


Ieri, în jurul orei 09.00, poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au oprit pentru control, în zona de competenţă, o autoutilitară marca Ford model Transit, înmatriculată în Marea Britanie, în care se aflau cetăţenii români M. AUREL, în vârstă de 27 de ani şi P. IONUŢ de 19 ani.

În interiorul autoutilitarei au fost descoperite trei recipiente metalice încărcate cu produs petrolier cu miros specific de motorină şi o cantitate de peşte din specia novac, pentru care cei doi bărbaţi nu au putut prezenta documente de provenienţă şi transport.
Cei doi bărbaţi, domiciliaţi în judeţul Constanţa, au declarat că au achiziţionat marfa transportată de la persoane necunoscute cu scopul de a o comercializa.
Poliţiştii de frontieră au ridicat în vederea confiscării cantitatea de 600 litri de motorină, evaluată la 3.600 lei, au indisponibilizat la sediul Gărzii de Coastă autoutilitara în valoare de aproximativ 7.000 de euro şi au predat cantitatea de 70 kilograme peşte spre valorificare unei societăţi comerciale de profil, conform procedurilor legale.
Persoanele în cauză sunt cercetate pentru săvârşirea infracţiunilor de contrabandă, faptă prevăzută şi sancţionată de art. 270, alin. 3 din Legea 86/2006 şi ,,deţinere şi transport al peştelui fără documente legale”, faptă prevăzută şi sancţionată de art. 64, din O.U.G. 23/2008 modificată şi aprobată prin Legea 317/2009.
 
jooble.org