Băsescu, tort cu nava Biruința de ziua sa

Băsescu, tort cu nava Biruința de ziua sa(1767)


Preşedintele Traian Băsescu a postat, astăzi, o fotografie pe pagina de Facebook, cu ocazia împlinirii vârstei de 63 de ani.

În fotografie acesta apare alături de soţia sa şi de nepoţica Sofia Anais, lângă un tort care reprezintă nava Biruinţa, decorat cu personajele animate Popeye Marinarul şi Olive.

Pe tortul care apare în fotografia postată pe pagina de Facebook a preşedintelui Traian Băsescu este scris şi mesajul ”La mulţi ani, bunicule!”.

Tortul este în forma navei Biruinţa, pe care preşedintele Băsescu a condus-o în perioada când a fost comandant. Pe navă se află Popeye Marinarul, cu o conservă de spanac în mână, iar în apă celălalt personaj din celebrul film de animaţie, Olive, care întruchipează o sirenă.

Biruința este o navă petrolier care a fost construită la Șantierul naval Constanța în octombrie 1984.

În perioada 1984 - 1987 a fost comandată de președintele României, Traian Băsescu, care la 34 de ani a devenit cel mai tânăr comandant de navă.

Până la acea dată fuseseră înregistrate dezastrele a două petroliere de construcție românească: explozia navei Independența în 1979 și scufundarea petrolierului Unirea în 1982. România a avut două categorii de petroliere înainte de 1989: șase construite în țară, dintre care s-au scufundat două, cele mai mari, Independența și Unirea, și patru fabricate înJaponia. Biruința a fost cea mai importantă dintre navele realizate la noi.

OMD MAMAIA CONSTANTAjooble.org ziare, stiri