Claudiu Palaz Consiliul Județean Constanța
George Andrei Popescu Candidat Primăria Constanța

Se oprește apa în Cernavodă și Mamaia Sat(637)


Pentru executarea lucrărilor de racordare a magistralei de alimentare cu apă din localitatea Cernavodă, cu diametrul de 500 mm, nou montată la sistemul centralizat de distribuție, lucrări executate în cadrul Programului Operațional Sectorial de Mediu, SC RAJA SA este nevoită să întrerupă furnizarea apei potabile începând de luni - 27 octombrie 2014, ora 08,30 și până marți, 28 octombrie 2014, ora 08,00. Vor fi afectați de lipsa apei potabile consumatorii din Cernavodă, de pe străzile Canalului, Colonia ACH, Octav Băncilă, Zborului, Lt. I. Mușat, Luntrașilor, Plopilor, Avram Iancu, Dacia, Anghel Saligny și Nicolae Bălcescu. Cartierul Columbia din Cernavodă va fi alimentat cu apă cu presiuni scăzute.


Lucrările executate fac parte din POS Mediu, contractul de lucrări “Staţie de pompare nouă, extindere aducţiune şi reţea canalizare şi bazin nou de egalizare, localitatea Cernavodă – judeţul Constanţa”, în valoare de 24,6 milioane lei, din care SC RAJA SA asigură o cofinațare de 7,05 milioane lei. În cadrul acestui proiect, s-a realizat pe o lungime de peste 20 km, o conductă magistrală de alimentare cu apă potabilă a oraşului Cernavodă din sursele de subteran din Medgidia. În urma caestei investiții, cetăţenii oraşului Cernavodă vor beneficia de apă de cea mai bună calitate, extrasă din surse de subteran, de la o adâncime de peste 200 metri. Proiectul cuprinde și extinderea rețelelor de canalizare pe o lungime de peste 5 km.


Tot luni, 27 octombrie 2014, pentru remedierea unei avarii la conducta de alimentare cu apă din zona Mamaia Sat, SC RAJA SA va opri furnizarea apei în intervalul 07,00 – 19,00. Vor fi afectați consumatorii de la ieșire din stațiunea Mamaia – zona Caraiman și până la ecluza Năvodari, cartierele Mamaia Nord, Mamaia Sat, Depozitul 10 și Tabăra Năvodari.
 

Mihai Lupu Consiliul Județean Constanța
OMD MAMAIA CONSTANTA
Ziarul Timpul WhatsAppjooble.org ziare, stiri