UDTTMR, protocol de colaborare cu un grup de spitale din Turcia

UDTTMR, protocol de colaborare cu un grup de spitale din Turcia(764)


Uniunea Democrată a Tătarilor Turco – Musulmani din România a semnat, de curând, un protocol de colaborare cu Grupul de Spitale Acibadem din Turcia.

La semnarea protocolului, președintele UDTTMR, Gelil Eserghep, și-a manifetat bucuria de a putea derula pe viitor o colaborare cu Acibadem, cunoscut fiind faptul că este vorba despre una dintre cele mai mari firme din domeniul medical din Turcia, recunoscută și la nivel internațional în mediile de profil.
Reprezentantul Acibadem în România, Lakme Eren, și-a manifestat și ea bucuria de a fi semnat un astfel de protocol și de a putea ajuta pe viitor comunitatea tătară din România. Ea a mai declarat că protocolul presupune acordarea de facilități membrilor UDTTMR care vor apela la servicii medicale în spitalele care aparțin de Grupul Acibadem.
Un prim pas a fost deja făcut. Grupul de Spitale Acibadem a avansat și o primă ofertă pentru controale medicale de rutină, înscrierile și programările urmând a avea loc la sediul UDTTMR.
De asemenea, în baza acestui protocol se vor iniția și proiecte pentru tinerii de etnie tătară care se pregătesc în domeniul medical (medici, asistente medicale).


Primul spital din Grupul Acibadem a fost înființat în anul 1991 la Istanbul. În prezent, grupul are 17 spitale și 13 clinici în Turcia, 13.000 de angajați din care 2.500 sunt medici. Din 2012, Acibadem face parte din reţeaua International Healthcare Holdings, investiţie comună a familiei Aydinlar din Turcia, a Fondului de Investiţii al Guvernului din Malaezia - Khazanah şi a Mitsui, cel mai mare grup din Japonia.


Acibadem este primul grup medical care a obținut aprobarea de la Ministerul Educației din Turcia de a-şi deschide propria instituție academică, Acibadem University fiind prima înfiinţată în Turcia de către un grup medical, departament dedicat pregătirii viitoarelor generaţii de medici.

În curând, Acibadem va deschide și la Constanța o reprezentanță.
 

OMD MAMAIA CONSTANTA
Ziarul Timpul WhatsAppjooble.org ziare, stiri