Claudiu Palaz Consiliul Județean Constanța
George Andrei Popescu Candidat Primăria Constanța

Noaptea Muzeelor la Constanța. Vedeţi ce puteţi vizita!(1450)


Constănțenii sunt așteptați la evenimentul anual, în noaptea de sâmbătă spre duminică. Pe lângă expozițiile tematice ale fiecărui muzeu, se pot viziona filme, iar la Planetariu se vor lua lecții de astronomie.
La Muzeul Marinei Române puteți participa la o serie de activități cultural-artistice. Puteți vizita expoziția permanentă a muzeului sau puteți urmări un concert tematic susținut de fanfara Forțelor Navale, dar și momente artistice prezentate de Cercul Militar Constanța. Accesul ultimului vizitator la expoziție se va face până la ora 1.00.
La Observatorul astronomic din cadrul Complexului Muzeal de Științe ale Naturii Constanța, înacest an, vizitatorii vor avea ocazia să urmărească filmul „Eyes on the sky“ (Cu ochii pe cer), produs de ESA și ESO cu ocazia Anului Internațional al Astronomiei pus la dispoziție de către cei de la Grupul Școlar „Carmen Sylva“ Eforie Sud proiectat la sala de conferințe „Marcel Stanciu”. Totodată, vor avea loc reprezentații sub cupola Planetariului, vizitarea Observatorul astronomic și indentificarea unor constelații, corpuri cerești precum: planeta Saturn, satelitul natural Luna, Galaxia M13, etc.


La Muzeul de Istorie Națională și Arheologie Constanța, între orele 20.00 - 24.00, publicul are acces gratuit.
Se pot vizita expozițiile permanente și temporare. În sala Tezaur sunt expuse cele mai valoroase colecții: colecția de sticlă, colecția de bijuterii, sculpturi greco-romane și multe alte artefacte importante. La primul și la cel de-al doilea etaj, piesele sunt expuse în ordine cronologică, începând cu primele semne ale locuirii umane în Dobrogea, în Preistorie și până la crâmpeie din istoria contemporană a României.
Noaptea Muzeelor este un eveniment aflat deja la a noua ediție.

Mihai Lupu Consiliul Județean Constanța
OMD MAMAIA CONSTANTA
Ziarul Timpul WhatsAppjooble.org ziare, stiri