Rablele, luate la puricat de RAR(658)


141 de vehicule au fost controlate tehnic în trafic, în luna septembrie, pe raza județului Constanța, de către inspectorii Registrului Auto Român.

În urma verificărilor s-a stabilit că peste 60% dintre vehiculele oprite aveau diverse neconformități (de natură tehnică sau legate de acte). La jumătate dintre mașinile oprite inspectorii RAR au constatat defecte ca proasta funcționare a dispozitivelor de iluminare și semnalizare; starea necorespunzătoare a șasiului, caroseriei sau pneurilor; jocuri anormale la direcție; defecțiuni ale sistemului de frânare. Aceste vehicule au fost considerate ca neconforme din punct de vedere al securității rutiere.

În cazul a 18 dintre vehiculele oprite, inspectorii Registrului Auto Român au constatat defecțiuni tehnice majore și au considerat că mașina prezintă pericol iminent de accident. În aceste situații una dintre măsurile luate a fost reținerea certificatului de înmatriculare, care va putea fi redobândit numai după efectuarea unei inspecții tehnice la reprezentanțele Registrului Auto Român.

Alte probleme constatate în trafic de inspectorii Registrului Auto Român au fost:
- depășirea nivelului maxim admis de poluare (27,66%)
- neconformități din punct de vedere al dovezii de efectuare a inspecției tehnice periodice (2,13%).

În urma controalelor tehnice desfășurate în trafic în luna septembrie au fost reținute 50 de certificate de înmatriculare, trei permise de conducere și au fost aplicate 62 de amenzi.

De la începutul acestui an și până la sfârșitul lunii septembrie numărul vehiculelor controlate din punct de vedere tehnic în trafic, în județul Constanța, a fost de 1.412. Dintre acestea 64,16% au avut diferite neconformități - 699 nu îndeplineau în totalitate condițiile tehnice necesare pentru a circula in siguranță pe drumurile publice, 141 prezentau pericol iminent de accident și 298 de vehicule depășeau nivelul maxim admis de poluare. Totalul certificatelor de înmatriculare care au fost reținute în primele 9 luni este de 351 iar al permiselor de conducere de 21. În acest interval, în urma controalelor tehnice în trafic au fost aplicate 537 de amenzi.

Directorul General al Registrului Auto Român, George-Adrian Dincă, menționează că rezultatele controalelor desfașurate în trafic nu reflectă starea generală a parcului auto din România, deoarece echipajele mixte R.A.R. – Poliție opresc pentru verificare doar acele vehicule care sunt susceptibile de a prezenta defecțiuni.

Parcul auto național are în momentul de față aproximativ 5.700.000 de vehicule din care 4.485.000 sunt autoturisme.
  

OMD MAMAIA CONSTANTAjooble.org ziare, stiri