Cercetați pentru evaziune fiscală(577)


Astăzi, poliţiştii Serviciului de Poliţie Transporturi Maritime din cadrul Direcţiei de Poliţie Transporturi a I.G.P.R. sub directa coordonare a procurorului din cadrul Parchetului Tribunalului Constanţa au definitivat cercetările într-un dosar penal, în care erau cercetaţi penal doi bărbaţi de 34 şi respectiv 46 de ani, în sarcina cărora a fost reţinută săvârşirea infracţiunii de evaziune fiscală.

În urma probatoriului administrat s-a stabilit că cei doi s-au sustras de la efectuarea verificărilor financiar-contabile prin declararea fictivă a sediului social al firmei pe care o administrau, iar în perioada iunie 2010 – mai 2014, au desfăşurat lucrări de comerţ şi prestări de servicii, pe care au omis să le evidenţieze în actele contabile, în scopul sustragerii de la plata taxelor şi impozitelor datorate bugetului de stat.

În cauză, s-a dispus efectuarea unei constatări tehnico-ştiinţifice de inspectori antifraudă detaşaţi la Parchet, în urma căreia a fost stabilit un prejudiciu adus statului de 37.005 lei.

Persoanele în cauză au fost trimise în judecată în baza rechizitorului emis de procurorul de caz.

  
jooble.org