Constănţeanca Iris Uţă, campioană mondială la karate(1823)


Performanţe excelente obţinute de sportivii de la CS Karate Dinamic Constanţa, la ediţia a 22-a a Campionatelor Mondiale de Karate Shotokan SKDUN, desfăşurate în Polonia, la Dabrowa Gornicza (10-12 octombrie).
Tinerii karateka de la malul mării, conduşi de sensei Gabriel Popescu, se întorc de la cea mai importantă competiţie a anului cu o medalie de aur, două de argint şi trei de bronz.
Astfel, pe cea mai înaltă treaptă a podiumului, a urcat Iris Uţă, care a devenit campioană mondială la kumite, categoria junioare. Constănţeanca a dublat performanţa cu o medalie de bronz, la kata. Tot cu două medalii se întoarce şi Bianca Mocanu, argint la kumite şi bronz la kata, categoria copii 3. O comportare frumoasă a avut şi Alexandra Duduţă, care a urcat pe a treia treaptă a podiumului, la kata, copii 1. În fine, aflată la debut într-o competiţie de asemenea amploare, Mirela Tănase a ocupat locul doi, la kata, în competiţia rezervată veteranilor.

“Îi felicit pe toţi sportivii noştri pentru rezultatele obţinute. Împreună cu antrenorii şi instructorii de la club, au muncit din greu pentru a ajunge la acest nivel, iar recompensa este pe măsură. Cu toţii ne bucurăm pentru că am reuşit să aducem noi medalii pentru sportul constănţean şi românesc”, ne-a declarat preşedintele clubului constănţean, Gabriel Popescu.

De remarcat că sportivii i-au dedicat acestuia medaliile obţinute, sensei sărbătorind, duminică, 12 octombrie, cea de-a 49-a aniversare.
Performanţele sunt de apereciat, în condiţiile în care toţi cei patru sportivi deplasaţi la “mondiale” au reuşit să urce pe podium, o nouă dovadă a faptului că gruparea de la malul mării rămâne una dintre cele mai puternice în familia artelor marţiale din România.
  

George Andrei Popescu Primăria Constanța
Claudiu Palaz Consiliul Județean Constanța
OMD MAMAIA CONSTANTA
Ziarul Timpul WhatsApp



jooble.org ziare, stiri