Claudiu Palaz Consiliul Județean Constanța
George Andrei Popescu Candidat Primăria Constanța

JAFURI CA-N FILME! O grupare care fura din autospecialele care transportau valori, cu ajutorul armelor, anihilată de polițiști(851)


Poliţiştii antidrog din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Constanţa au efectuat ieri, sub coordonarea D.I.I.C.O.T. – S.T. Constanţa, 7 percheziţii, la locuinţele unor suspecţi de comiterea de tâlhării asupra unor firme, ce au ca domeniu de activitate transportul de valori. Au fost puse în executare 8 mandate de aducere.


La data de 16 mai a.c., poliţiştii Serviciului Antidrog din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Constanţa şi procurorii D.I.I.C.O.T. – S.T. Constanţa au efectuat 7 percheziţii domiciliare în municipiul Constanţa şi în localităţile Viişoara şi Cobadin.

Acţiunea s-a desfăşurat cu sprijinul poliţiştilor din cadrul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Constanţa şi al jandarmilor de la Inspectoratul de Jandarmi al Judeţului Constanţa, beneficiind de suportul de specialitate al ofiţerilor D.I.P.I..


În urma cercetărilor a reieşit faptul că, mai mulţi suspecţi, cu vârste cuprinse între 27 şi 37 de ani, au constituit, în perioada decembrie 2012 – martie 2013, un grup infracţional organizat, cu scopul de comite tâlhării cu mână armată, asupra unor maşini şi personal care transportă valori mari, aparţinând mai multor societăţi comerciale din Constanţa.

 

În urma percheziţiilor desfăşurate la locuinţele membrilor grupării, au fost găsite şi ridicate, în vederea continuării cercetărilor, două pistoale calibrul 9 mm, utilizate pentru muniţie cu glonţ de cauciuc şi 5 cartuşe cu proiectil din de cauciuc.

De asemenea, la o adresă din Viişoara, au fost identificat 40.000 ţigarete de diverse mărci, ce prezentau timbre ale altor state, precum şi 100 perechi pantofi sport şi 73 articole îmbrăcăminte şi încălţăminte, ce purtau inscripţii ale unor mărci protejate, susceptibile a fi contrafăcute.

Totodată, pe timpul acţiunii, poliţiştii au identificat un bărbat de 27 de ani, pe numele căruia exista emis un mandat de executare a pedepsei privative de libertate de 1 an şi 6 luni, pentru infracţiuni la regimul rutier.

8 persoane au fost prezentate procurorilor D.I.I.C.O.T., pentru audieri.

Poliţiştii şi procurorii continuă cercetările.

Mihai Lupu Consiliul Județean Constanța
OMD MAMAIA CONSTANTA
Ziarul Timpul WhatsAppjooble.org ziare, stiri