ÎNCĂ O DEZAMĂGIRE! Simona Halep a ABANDONAT, la

ÎNCĂ O DEZAMĂGIRE! Simona Halep a ABANDONAT, la "China Open", din MOTIVE MEDICALE, deşi era calificată, şi la simplu şi la dublu(1913)


BOMBĂ!
Românca SIMONA HALEP s-a RETRAS, din MOtIVE MEDICALE, de la turneul de tenis de câmp de la Beijing (R.P. Chineză), “China Open”, atât din proba de SIMPLU (unde era calificată în “sferturi de finală”, urmând să o întâlnească pe nr. 9 W.T.A., sârboaica Ana Ivanovici), cât şi din cea de DUBLU (în care, împreună cu compatrioata Raluca Olaru, trecuse de primul tur, urmând să evolueze în “optimi”)!


La SIMPLU, constănţeanca SIMONA HALEP (numărul doi în clasamentul feminin mondial, al probei de simplu, la tenis de câmp, al circuitului W.T.A. - World Tennis Association) urma să o întâlnească, în turul patru (”sferturi de finală”), din cadrul puternicului turneu (din categoria „Premier Mandatory”, cu premii totale de peste 5,4 milioane dolari americani!) din capitala Chinei comuniste, Beijing (“Open”-ul Republicii Populare Chineze), pe jucătoarea ANA IVANOVIC, din Serbia (numărul 9 W.T.A. şi cap de serie nr.9).

SIMONA HALEP a jucat, în această dimineaţă, de joi – 2 octombrie 2014, de la 07.00 (ora României), în turul trei (“optimile de finală”) cu Andrea Petkovici (din Germania), numărul 17 mondial (W.T.A.) şi cap de serie nr. 14 în turneu, pe care aînvins-o, greu, cu scorul de: 7 -6 (4), 5 – 7, 7 – 6 (1).

În meciul următor al zilei, sârboaica Ana Ivanovic, a învins-o, relativ uşor, în numai două seturi, pe o altă nemțoaică, Sabine Lisicki (25 W.T.A.), cu scorul de: 6 - 3, 7 - 5.

În ceea ce priveşte evoluţia româncei, în meciul din “optimi”, cu Petkovic, trebuie spus că “Super –Halep”,sau “SUPER – SIMO”, cum o numesc, mai nou, comentatorii fenomenului sportiv şi fanii săi, deşi a jucat… ACCIDENTATĂ (acuzând, încă de la jumătatea setului secund, dureri la spate şi la coapsă! – VEZI FOTO!), a reuşit, totuşi, să iasă învingătoare, după un meci extrem de greu, care a durat mai mult de două ore şi jumătate: 7 – 6 (4), 5 – 7, 7 – 6 (1).

Constănţeanca (cap de serie numărul doi, la turneul din capitala Chinei comuniste) se calificase în turul trei după ce o eliminase, marţi – 30 septembrie 2014, cu scorul de: 7 – 5, 6 – 4, pe chinezoaica Lin Zhu (jucătoare care, după ce primise un “wild-card”, de la organizatori, a beneficiat, în turul inaugural, şi de… abandonul rusoaicei Anastasia Pavlyucenkova!).

Amintim şi faptul că duminică – 28 septembrie 2014, în primul meci disputat de ea, în proba de simplu, la Beijing, Simona Halep o învinsese pe cehoaica Barbora Zahlavova – Strycova (28 de ani, locul 32 WTA), cu 6 - 1, 6 – 4, egalând astfel scorul întâlnirior directe, în care pierduse singurul meci de până acum cu jucătoarea din Cehia, în 2010, când aceasta din urmă s-a impus cu 6 - 1, 6 – 4 (adică:… exact acelaşi scor cu care a fost învinsă la Bejing!), în calificările turneului WTA de la Paris.
A fost prima victorie a Simonei, la acest turneu, la care a mai participat în anii trecuţi!...


Revenind la partida… ANULATĂ, din “sferturi”, HALEP – Ivanovici, trebuie spus că cele două sportive s-au întâlnit de patru (4) ori, toate meciurile având loc în ultimii doi ani, iar scorul (victoriilor) din aceste întâlniri directe este egal: 2 – 2 (5 – 4, la seturi pentru sârboaică):
1. Doha (Quatar) – 2013 (Turul doi; suprafaţă de joc: “hard”). IVANOVICI – Halep: 6 – 3, abandon;
2. Sofia (Bulgaria) - 2013; (Semifinală; “hard”). HALEP – Ivanovici: 2 – 6, 6 – 1, 6 – 3 (Halep a câştigat turneul!);
3. Bucureşti (România) – 2013 (“FED Cup” – Semifinale: ROMÂNIA – Serbia; zgură). IVANOVICI – Halep: 6 – 3, 7 – 6 (2) (România câştigat, totuşi, întâlnirea, cu 3 – 2);
4. Madrid (Spania, “ŢIRIAC Trophy”) - 2014 (“Sfert de finală”; zgură). HALEP – Ivanovici: 6 – 2, 6 – 2.

Românca SIMONA HALEP are 23 de ani (născută: 27 septembrie 1991); este dreptace; are 1. 69 metri – înălţime şi 60 de kilograme.
Este pe locul doi W.T.A., cu 6.036 puncte (desigur: în clasamentul alcătuit înainte de “China Open”, de la Beijing!...)

Sârboaica Ana Ivanovici are aproape 27 de ani (n.: 6 noiembrie 1987), este dreptace şi loveşte cu două mâini pe rever; are 1.83 metri, în înălţime, şi cântăreşte 73 kg.
În anul 2008 a fost numărul 1 mondial, în clasamentul W.T.A., a câştigat un trofeu de “Grand Slam”, la simplu, în acelaşi an (când a învins-o, în finala “Internaţionalelor” Franţei - 2008, de la Roland Garros / Paris, pe rusoaica Dinara Safina) şi a mai jucat alte ouă finale de “Mare Slam”, în 2007 (tot la Roland Garros) şi în 2008 8la “Open”-ul Australiei, de la Melbourne).
A participat de patru (4) ori la “Turneul Campioanelor”, în: 2007, 2008, 2010 şi 2011, câştigând chiar competiţia, la ultimile două prezenţe!
Înaintea acestui turneu, de la Beijing, se clasează pe locul nouă (9) mondial (W.T.A.), cu 4.180 de puncte.

 

Privind prin prisma clasării W.T.A., la simplu, în ceea ce priveşte viitorul parcurs al turneului, trebuie spus că Simona Halep nu poate, în acest moment, coborî mai jos de locul trei (3), în condiţiile în care la debutul competiţiei din capitala Chinei, Halep putea să cadă chiar şi pe locul patru (4), în acest clasamentul mondial (dominat autoritar, în ultima perioadă, de către americanca de culoare Serena Williams, care pare că… îşi trăieşte o a doua tinereţe, de mare campioană, aproape invincibilă!), dar (VESTEA BUNĂ!), în acelaşi timp, ÎNCĂ îşi… mai poate păstra, cel puţin teoretic (chiar şi după acest abandon, din cauze medicale), locul doi (2) mondial, în detrimentul principalelor sale urmăritoare: rusoaica Maria Şarapova (câştigătoarea de la Roland Garros – 2014) şi cehoaica Petra Kvitova (cea care a cucerit trofeul de la Wimbledon, în acest an)

Deocamdată, pentru că Simona Halep a trecut de turul al treilea (“optimi de finală”), va rămâne PESTE cehoaica Petra Kvitova, cu CONDIŢIA ca aceasta din urmă să nu câştige turneul, dar… ar putea fi depăşită de către Şarapova, dar numai în situaţia în care “Maşa” va… câştiga turneul!

Însă, Şarapova şi Kvitova se află pe aceeaşi jumătate de tablou, aşa că se vor… ANIHILA una pe cealaltă, în drumul spre un eventual trofeu!

Pentru calificarea în “sferturile” probei de SIMPLU, Halep este recompensată cu un premiu de 107.750 de dolari şi 215 puncte WTA.
Turneul W.T.A. de la Beijing este dotat cu premii substanţiale, în cuantum total de 5.427.105 U.S.D!

 

De asemenea, joi – 2 octombrie 2014, pe „Moon Court” („Arena Lunii”), din cadrul mega-complexului sportiv ce găzduieşte “Open”-ul de tenis de câmp al Republicii Populare Chineze, care se desfăşoară la Beijing, un dublu feminin românesc, format din constănţeanca SIMONA HALEP (23 de ani, împliniţi sâmbătă – 27 septembrie) şi bucureşteanca RALUCA OLARU (25 de ani) ar fi urmat să joace cu cuplul Garbine Muguruza / Carla Suarez - Navarro (ambele din Spania), pereche care le-a eliminat, în primul tur, pe Christina McHale / Chanelle Scheepers (S.U.A. / Africa de Sud).

Partida de dublu ar fi trebuit să înceapă, INIŢIAL, ieri, miecuri – 1 octombrie 2014, la doar o oră după finalul meciului, de simplu, dintre rusoaica Maria Şarapova şi spaniola Carla Suarez - Navarro, dar a fost reprogramat pentru ziua de mâine, joi – 2 ctombrie 2014, când Simona Halep va juca, de altfel (de la 07.00, ora României), şi la… simplu, cu Andrea Petkovic (Germania)!

Trebuie subliniat faptul că ar fi fost incorect, totuşi, ca iberica Suarez – Navarro să aibă… numai o oră (!) de pauză, pentru recuperare fizică şi psihică, după meciul pierdut, în două seturi, cu scorul de : 1 – 6, 6 -7 (3 – 7), în faţa rusoaicei Maria Şarapova, din cadrul “optimilor” turneului de simplu , în care şi Simona Halep, nr. 2 W,T.A. şi cap de serie nr. 2 în turneu) este calificată în “optimi”.

Româncele Halep şi Olaru se calificaseră, luni – 29 septembrie 2014, în turul doi (2), în “optimile de finală” ale probei de dublu, după o victorie în două seturi (care au durat o oră şi 28 de minute de joc), contra cuplului Oksana Kalaşnikova (Georgia) / Klara Koukalova (Cehia): 6 – 4, 7 - 6 (7 - 4).


Simona şi Raluca au primit 14.950 de dolari U.S.A. şi 120 de puncte W.T.A., în ierarhia de DUBLU, pentru victoria din debutul probei.

 

Aşadar, dacă vorbim despre puncte W.T.A. şi de premieri, pentru calificarea în “sferturile” probei de SIMPLU, Halep este recompensată cu un premiu de 107.750 de dolari şi 215 puncte W.T.A.

Iar pentru calificarea în “sferturile” probei de DUBLU, cuplul Simona Halep şi Raluca Olaru a(u) primit 14.950 de dolari U.S.A. şi 120 de puncte W.T.A., în ierarhia perechilor feminine, pentru victoria din debutul probei (“şaisprezecimi de finală”).

Turneul W.T.A. de la Beijing (“China Open”) este dotat cu premii substanţiale (imediat mai mici decât cele oferite în “patrulaterul” “Grand Slam”-urilor: Melbourne, Roland Garros, Wimbledon şi Flushing Meadows), în cuantum total de: 5.427.105 U.S.D!


IMAGINI: 1. digisport.ro; 2. activenews.ro
 

Taguri: SimonaHalep, AbandonHalep, AbandonSimonaHalep, Halep, AndreaPetkovici, Beijing, BarboraZahlahova-Strycova, Tenis, WTA, MariaSarapova, Sarapova, Madrid, IonTiriac, Tiriac, Spania, PetraKvitova, Kvitova, AnaIvanovici, Ivanovici, SerenaWilliams, Williams, S,
OMD MAMAIA CONSTANTA
Ziarul Timpul WhatsAppjooble.org ziare, stiri