TULCEA. Dosare penale pentru braconaj piscicol(1191)


Peste 550 de kilograme de pește proaspăt și 3 autovehicule au fost ridicate, în vederea confiscării, de polițiști, în timpul unei acțiuni desfășurate în zona Rezervației Biosferei Delta Dunării.

În perioada 18 — 25 septembrie a.c., sub coordonarea de specialitate a Direcției de Ordine Publică — I.G.P.R., polițiștii Serviciului de Poliție 'Delta Dunării' au verificat persoane, ambarcațiuni și autoturisme, pentru prevenirea și combaterea braconajului piscicol și cinegetic.

Au fost constatate 5 infracțiuni, dintre care 3 prevăzute și pedepsite de O.U.G. nr. 23/2008, privind pescuitul și acvacultura, fiind cercetate 6 persoane.

Pe timpul acțiunii au fost ridicate în vederea confiscării 552 de kilograme de pește proaspăt (caras, crap,știucă, somn), 2,51 de kilograme de icre și 3 autovehicule, dintre care 2 autoutilitare. Valoarea bunurilor confiscate este de aproximativ 9.000 de lei.

Exemple:

La data de 24 septembrie a.c., doi bărbați, de 59 de ani, respectiv 63 de ani,din județul Tulcea, au fost depistați în flagrant de polițiști în timp ce vindeau somn subdimensionat unei persoane din municipiul Tulcea.

În fapt, aceștia ar fi achiziționat 80 de kilograme de pește proaspăt din speciile somn și știucă, subdimensionat, fără documente legale de proveniență, de la diferite persoane de pe raza localității Murighiol și l-ar fi transportat cu o autoutilitară la o societate de profil din Mahmudia (punct de debarcare și centru de primă vânzare).

În cauză s-a întocmit dosar penal pentru săvârșirea de infracțiunilor de uz de fals și fals în declarații, precum și pentru infracțiuni privind pescuitul resurselor acvatice vii sub dimensiunile legale. Peștele și autoutilitara au fost confiscate.

La data de 25 septembrie a.c., polițiștii au depistat în flagrant un bărbat de 57 de ani, din județul Brăila, în timp ce încerca să comercializeze de 10 borcane de icre de știucă și crap. Bărbatului i s-a întocmit dosar penal, iar cele 2,51 de kilograme de icre care se aflau în borcane au fost ridicate în vederea confiscării și predată la  

OMD MAMAIA CONSTANTA
Ziarul Timpul WhatsAppjooble.org ziare, stiri