TENIS DE CÂMP: Maria Şarapova fiind învinsă, la Wuhan (China), de o elveţiancă cu origini maghiare... transilvănene, constănţeanca SIMONA HALEP rămâne pe locul doi mondial!

TENIS DE CÂMP: Maria Şarapova fiind învinsă, la Wuhan (China), de o elveţiancă cu origini maghiare... transilvănene, constănţeanca SIMONA HALEP rămâne pe locul doi mondial!(2656)


După eliminarea rusoaicei Maria Şarapova, în “optimi de finală”, la Wuhan (China), constănţeanca SIMONA HALEP rămâne numărul doi (2) mondial, la simplu, în clasamentul elitelor, al WTA (World Tennis Association)!

Şi acest lucru se întâmplă deşi a fost eliminată încă din partida sa de… DEBUT (în turul doi: “şaisprezecimi de finală”), în puternicul turneu “Dongfeng Motor Wuhan Open”, de la Wuhan (Republica Populară Chineză), competiţie de categoria “Premier 5”, care se desfăşoară (ca şi “U.S. Open”-ul de la Flushing Meadows, unde românca a fost eliminată, în acest an, încă din turul trei) pe suprafaţă rapidă (“hard”), între 22 – 28 septembrie 2014.

Amintim că, ieri, marţi - 23 septembrie, jucătoarea spaniolă Garbine Muguruza a învins-o, în turul doi (“şaisprezecimi de finală”) pe Simona Halep (în prima întâlnire, directă, cu ea, în circuitul WTA!), în trei seturi (după un prim set pierdut!), cu scorul de: 2 - 6, 6 - 2, 6 – 3.

Halep era motivată să realizeze un parcurs cât mai lung, la Wuhan, însă mai are o șansă să își ia revanșa, săptămâna viitoare, tot în China, în capitala populatei ţări, Beijing.
Româncei îi era (şi rămâne!) amenințată poziția a doua în clasamentul WTA, de către rusoaica Maria Şarapova, care are, deja, un avantaj de 400 de puncte, în topul “WTA – Race”, realizat doar prin rezultatele obținute în 2014.

Rusoaica se putea apropia și mai mult în această săptămână, ea, spre deosebire de Halep…, trecând de turul doi al concursului de la Wuhan (în care era, şi ea, calificată direct), învingând-o pe compatrioata sa Svetlana Kuzneţova, cu scorul de: 3 – 6, 6 – 2, 6 – 2.
Dar următoarea oponentă a “Maşei” a reuşit să o învingă, în “optimi”!
Şarapova (pe care Halep nu a reuşit încă să o bată, scorul îmtâlnirilor fiind de 5 – 0 pentru rusoaică, cu 10 – 3 la seturi!) a fost învinsă, în mod neaşteptat, în “optimile de finală” de la Wuhan, de către elvețiancaTimea Bacsinszky (care trecuse, în turul precedent, de Ekaterina Makarova, nimeni alta decât surprinzătoarea semifinalistă din august, de la “U.S. Open” – 2014!), numărul 61 WTA (!), FIICA UNUI MAGHIAR NĂSCUT ÎN ARDEAL (!), cu scorul de: 6 – 7 (3 – 7), 5 – 7.

În “sferturi de finală”, Bacsinszky o va întâlni pe câştigătoarea disputei dintre americanca Casey Dellacqua şi daneza (de origine poloneză) Caroline Wozniacki.

Este de amintit şi faptul că nr.1 mondial, americanca Serena Williams, nu a trecut, nici ea, de turul secund de la Wuhan!
Serena a abandonat chiar în timpul primului set (în care conducea, cu 6 – 5) al partidei cu nr. 21 WTA, franţuzoaica Alize Cornet (nimeni alta decât proaspăt - învinsa… slătinencei Monica Niculescu, nr. 60 mondial -- cu: 4 – 6, 0 – 6 -- , săptămâna trecută, în finala turneului WTA de la Guangzhou, tot în China), acuzând o stare medicală febrilă!

 

IMAGINI: 1. Maria Şarapova (Sursă foto: fanatic.ro); 2. Timea Bacsinszky (itftennis.com); 3. Simona Halep (itftennis.com)
 

Taguri: SimonaHalep, Halep, Wuhan, China, Tenis, WTA, MariaSarapova, TimeaBacsinszky, Bacsinszky, Cassey, Dellaqua, EkaterinaMakarova, SvetlanaKuznetova, Sarapova, SerenaWilliams, Williams, Sharapova, WorldTennisAssociation,
OMD MAMAIA CONSTANTA
Ziarul Timpul WhatsAppjooble.org ziare, stiri