Claudiu Palaz Consiliul Județean Constanța
George Andrei Popescu Candidat Primăria Constanța
COOPERARE FRANCO - ROMÂNĂ: Judeţul Tulcea şi departamentul Aveyron vor dezvolta programe comune, în agricultură şi turism

COOPERARE FRANCO - ROMÂNĂ: Judeţul Tulcea şi departamentul Aveyron vor dezvolta programe comune, în agricultură şi turism(1606)


În perioada 15 - 19 septembrie 2014, o delegație a Consiliului Județean Tulcea (C.J.T.) , condusă de Constantin Cabuz, secretarul județului Tulcea, s-a deplasat în Departamentul Aveyron, din Franța.


Relația dintre cele două unități administrativ teritoriale, județul Tulcea și Consiliul General al departamentului Aveyron, a devenit tot mai puternică, cu timpul, și s-a concretizat în schimburi de experiență, organizarea de evenimente comune și promovare reciprocă, prin canalele specifice.

În condițiile în care, anul acesta, instrumentul Investiții Teritoriale Integrate (I.T.I.) a devenit activ și va permite accesarea de fonduri, pentru satisfacerea celor mai stringente nevoi ale județului Tulcea, o urmare firească a fost şi reanalizarea relației cu un partener permanent, Consiliul General din Aveyron, și identificarea unor modalități, concrete, prin care colaborarea dintre cele entități poate căpăta valențe economice și poate genera efecte pozitive, pentru ambele părți.

Delegația tulceană a fost primită, cu multă căldură, de Jean-Claude Luche , președintele Consiliului General din Aveyron, în cadrul unei recepții oficiale, găzduită de Palatul Administrativ, în data de 16 septembrie a.c.

La eveniment au fost prezenți numeroși reprezentanți ai mediului de afaceri și ai societății civile, din Aveyron , precum și reprezentanți ai „Aveyron Expansion”, agenția de dezvoltare economică a departamentului din

Programul vizitei a inclus întâlniri de lucru, cu reprezentanți ai direcțiilor de Cultură și Turism , ai Direcției de Asistență Socială, de la „Aveyron Expansion” și din societatea comercială RAGT, activă în domeniul agricol.


Membrii delegaţiei C.J.T. afirmă că activitățile incluse în agenda vizitei au creat cadrul necesar pentru identificarea unor modalități concrete de colaborare pe termen lung, iar tratativele ulterioare vor da o formă finală, concretă, demersurilor comune.


IMAGINE: Localitatea Saint Antonin – Noble Val, din departamentul francez Aveyron (Sursă foto: malloryontravel.com)
 

Taguri: JudetulTulcea, Tulcea, Aveyron, DepartamentulAveryron, Franţa, ITI, ConstantinCabuz, I.T.I., InvestitiiTeritorialeIntegrate, CJT, C.J.T., CJTulcea, ConsiliulJudeteanTulcea, Tulcea, France, Saintantonin, SaintAntonin-NobleVal, DelegatieCJTulcea,
Mihai Lupu Consiliul Județean Constanța
OMD MAMAIA CONSTANTA
Ziarul Timpul WhatsAppjooble.org ziare, stiri