TENIS: În China, slătineanca Monica Niculescu a câştigat cel de-al doilea titlu WTA (la simplu) din carieră

TENIS: În China, slătineanca Monica Niculescu a câştigat cel de-al doilea titlu WTA (la simplu) din carieră(1562)


Jucătoarea româncă de tenis de câmp MONICA NICULESCU a triumfat, la simplu, în Republica Populară Chineză, la turneul WTA de la Guangzhou, după ce a câştigat, surprinzător, în ultimul act al competiţiei, în faţa franţuzoaicei Alize Cornet, numărul 22 mondial şi favorita numărul 2, cu scorul de: 6 - 4, 6 - 0.

Slătineanca, locul 60 WTA (la simplu), a trecut de mult mai bine plasata franţuzoaică după o oră şi 44 de minute de joc.

În jocul cu Alize Cornet, olteanca a servit corect 84% din mingii şi a câştigat 66% dintre punctele puse în joc.

În drumul spre finală, Monica Niculescu le-a eliminate, pe rând, pe: Bojana Jovanovski, Misaki Doi, Monica Puig şi Yafan Wang.


În urma acestei victorii, Monica Niculescu va încasa un cec în valoare de 111.163 de dolari şi obţine 280 de puncte WTA, iar de luni – 22 septembrie 2014 va urcape locul 41 în clasamentul mondial!


"Sînt foarte fericită că am făcut un turneu foarte bun, am avut încredere în mine şi am reuşit sa câştig. Nu mă gândeam, la începutul turneului, că aş putea câştiga, de fapt nu acesta a fost obiectivul meu, la acest turneu.
Totuşi, după ce am reuşit, în primul tur, victoria împotriva Bojanei Jovanovski, am prins încredere şi am ştiut că pot ajunge departe. Am început mai greu în meciul cu Alize Cornet, dar apoi am jucat foarte bine. Ştiam că o să am un meci greu cu ea, însă mă bucur că a ieşit bine, până la urmă.
Nu am timp de sărbătorit, îmi fac bagajul şi plec spre Wuhan (N. Red. - Un alt turneu WTA, în Coreea de Sud, mai bine cotat, la care va participa şi constănţeanca SIMONA HALEP, nr. 2 în clasamentul mondial!), fac cam patru ore cu trenul, poate diseara voi ieşi la o cină cu antrenorul meu, pentru că altfel nu văd cum aş putea sărbători. La turneul de la Wuhan voi participa doar la dublu, pentru că am depăşit “deadline”-ul pentru înscrierea la simplu", a declarat Monica Niculescu pentru “Digisport”, citată fiind de către “Gazeta Sporturilor”.


Acesta este al doilea titlu (de simplu) WTA, din cariera sportivei noastre, după ce în 2013 a reuşit să câştige turneul de la Florianopolis (SUA).

Are la activ şi două finale WTA pierdute, la simplu, ambele la turneul din Luxemburg (în 2011 şi 2012).


(Sursă informaţii: Ziarul “Gazeta Sporturilor” / gsp.ro; “DigisportTV”)


IMAGINE: Monica Niculescu (Sursă foto: Getty Images / tenisaxyall.ro)
 

Taguri: MonicaNiculescu, Guangzhou, AlizeCornet, RepublicaPopularaChineza, China, Wuhan, CoreeaDeSud, WTA, Florianopolis, SUA, SimonaHalep, Halep,
OMD MAMAIA CONSTANTAjooble.org ziare, stiri