RĂZBOIUL MINISTER - OAMENI DE TURISM CONTINUĂ: FLORIN JIANU, ministrul - delegat care răspunde (şi) de TURISM, răspunde criticilor care l-au

RĂZBOIUL MINISTER - OAMENI DE TURISM CONTINUĂ: FLORIN JIANU, ministrul - delegat care răspunde (şi) de TURISM, răspunde criticilor care l-au "desfiinţat", astăzi, în Mamaia(1657)


Florin Jianu, ministrul – delegat pentru I.M.M.-uri, Mediul de Afaceri şi Turism (I.M.M.M.A.T.), cel care i-a luat locul, în primăvară, altei catastrofe, Maria Grapini, ajunsă europarlamentar U.S.D. (din partea Partidului Conservator), a fost foarte criticat (de către aproape toţi oamenii de turism prezenţi), pentru... INACTIVITATE (în materie de promovare turistică a României, în străinătate), astăzi, marţi – 16 septembrie 2014, la Hotelul „Tomis”, din Mamaia, în cadrul conferinţei de presă, ocazionate de încheierea „infotripului” cu ziarişti din presa centrală, organizat de către Asociaţia Naţională a Agenţiilor de Turism (A.N.A.T.) la finalul sezonului estival 2014!

Ministrul – delegat a trimis, spre seară, un comunicat de presă, care conţine un fel de drept la replică.


Iată textul integral:

“Bucureşti, 16.09.2014

Declaraţie de presă:

“Conform declaraţiilor apărute în presă a unor reprezentanţi ai organizaţiilor din turism, doresc să le spun că turismul nu este apanajul unei persoane sau alta, cu atât mai mult cu cât unii dintre aceştia provin din politică, ceea ce nu reprezintă în mod necesar o abordare echilibrată şi dezinteresată. Cred de asemenea ca am încercat să avem o abordare cât mai constructivă în ceea ce priveşte turismul românesc.

Clusterele în turism reprezintă un model de bună practică, susţinut şi de reprezentanţi de la cel mai înalt nivel ai Organizaţiei Mondiale a Turismului. Săptămâna trecută secretarul general al OMT, domnul Taleb Rifai, a fost prezent în România pentru a lansa o iniţiativă unicată la nivel global, clusterul de turism dedicat tinerilor, iniţiativă lăudată şi de presa internaţională.Dânsul şi aici îl citez a declarat că – România este o ţară autentică, dinamică, ce poate reprezenta viitorul turismului şi al inovării în Europa. Prin lansarea acestui cluster de turism dedicat tinerilor, ne poziţionăm ca prima ţară din lume ce preia această initiativă, o initiativă cu care ar trebui să ne mândrim şi să încercăm să fim toţi parte la construcţia ei.

Pentru a ajuta turismul, am iniţiat şi modificarea legii privind voucherele de vacanţă, cheltuielile în urma folosirii acestora de către turişti vin tot în ajutorul industriei turismului.Susţinem prin politicile noastre parteneriatul public privat şi aici amintesc schema de ajutor de stat cu privire la investiţii în turism, care este gata şi aceasta nu sprijină agenţiile de turism ci investiţiile în structuri de cazare şi agrement!

Aceste demersuri consider că sunt constructive şi moderne şi care cu siguranţă vor adduce beneficii turismului şi României.

Eu voi continua demersul dezinteresat şi constructiv de a introduce instrumente moderne intr-un turism dominat de lupte şi mize mici!Acesta e pariul meu!” a declarat Florin Nicolae Jianu, ministru pentru Întreprinderi Mici şi Mijlocii, Mediul de Afaceri şi Turism.

“Info util”, articole presa internaţională:
(http://business-review.eu/featured/world-tourism-organisation-the-future-of-tourism-is-in-romania-70191);
(http://www.globalpost.com/dispatch/news/xinhua-news-agency/140911/tourism-future-countries-romania-official).

Biroul de presă D.I.M.M.M.A.T.”

 

FOTO: Florin Jianu (Sursă foto: cotidianul.ro)
 

Taguri: FlorinJianu, MIMMMAT, DeclaratieDePresaFlorinJianu, ANAT, ministruDelegatIMMMAT, MariaGrapini, USD, PartidulConservator, PC, UniuneaSocialDemocrata, InfotripMamaia, HotelTomisMamaia, Mamaia,
OMD MAMAIA CONSTANTAjooble.org ziare, stiri