TULCEA: Campanie de analize gratuite, în municipiu şi judeţ (cu accent pe Delta Dunării)

TULCEA: Campanie de analize gratuite, în municipiu şi judeţ (cu accent pe Delta Dunării)(1316)


În judeţul Tulcea a demarat, ieri, luni – 15 septembrie 2014, o campanie pentru sănătatea locuitorilor, care constă în efectuarea unor teste şi analize gratuite.

Este vorba despre o activitate menită să dezvolte accesul populației la servicii de sănătate: tulcenii își pot testa, gratuit, glicemia sau tensiunea arterială, și vor beneficia și de analize medicale, efectuate de o echipă complexă de medici specialiști.

 


Municipiul Tulcea

 


Pe raza municipiului, campania a demarat în această săptămână: foarte mulți tulceni au ajuns la corturile amplasate în Tulcea.

În perioada 15 septembrie – 1 octombrie, se desfășoară, în municipiul Tulcea, o campanie pentru sănătatea locuitorilor: este vorba despre o acțiune de testare a glicemiei și a tensiunii arteriale.

Campania se desfășoară în mai multe puncte de pe raza municipiului.

Tulcenii sunt așteptați la corturile amplasate în Piața Civică, parcul din Piața Nouă și în zona Casei Sindicatelor.

„Vrem să ne implicăm activ în sprijinirea populației din municipiu și din județ, iar la baza acțiunii despre care vorbim stă faptul că sănătatea este un domeniu prioritar atât pentru social – democrație.
Campania va continua, în perioada următoare, în mai multe localități din județ“, a precizat președintele consiliului Judeţean Tulcea (CJT), Horia Teodorescu.

 


Judeţul Tulcea (cu accent pe Delta Dunării)

 


În perioada 22 septembrie – 1 octombrie, la Tulcea, o echipă de medici specialiști şi asistente medicale vor efectua analize gratuite, pentru locuitorii judeţului.

Primele localități în care vor ajunge cadrele medicale sunt: Sarichioi, Murighiol, Jijila, Isaccea, Măcin şi Babadag.

Mai târziu, în perioada 29 - 30 septembrie, caravana sănătății va ajunge, cu sprijinul Direcției de Sănătate Publică (DSP) Tulcea, în Delta Dunării.

Din caravană vor face parte medici specializați pe diferite domenii: ORL, Pediatrie, Oftalmologie, Ginecologie, Interniști, Cardio-vascular.

„Această campanie vine în întâmpinarea nevoilor pe care le au cetățenii județului și are ca scop creșterea accesibilității la astfel de servicii medicale. Pentru localnicii din Deltă, spre exemplu, este destul de dificil să ajungă la un cabinet specializat, pentru efectuarea acestor analize“, a explicat președintele preşedintele CJ Tulcea, Horia Teodorescu.


FOTO: evz.ro
 

Taguri: AnalizeGratuite, Tulcea, CJT, DSP, DSPTulcea, DSPT, MunicipiulTulcea, JudetulTulcea, HoriaTeodorescu, CJTulcea, ConsiliulJudeteanTulcea, DeltaDunarii, Sarichioi, Murighiol, Jijila, Macin, Babadag, Isaccea,
George Andrei Popescu Primăria Constanța
Claudiu Palaz Consiliul Județean Constanța
OMD MAMAIA CONSTANTA
Ziarul Timpul WhatsAppjooble.org ziare, stiri