BABADAG, judeţul Tulcea: 50 de ani de existenţă a Şcolii Gimnaziale

BABADAG, judeţul Tulcea: 50 de ani de existenţă a Şcolii Gimnaziale "Constantin Brâncoveanu"(2420)


Școala Gimnazială „Constantin Brâncoveanu“ din Babadag a împlinit jumătate de secol de existenţă!


La deschiderea anului școlar 2014 – 2015, la Şcoala Gimnazială „Constantin Brâncoveanu“, din oraşul Babadag, judeţul Tulcea au participat, alături de colectivul şcolii, președintele Consiliului Județean Tulcea (CJT), Horia Teodorescu (care a fost profesor, chiar la… Babadag!); Prea Sfinția Sa, Visarion, Episcopul Tulcii; inspectorul - general al ISJ Tulcea, Dumitru Damian; primarul Georgian Caraman.

După ce directorul şcolii, Dumitru Budea, le-a urat copiilor mult succes în activitate, președintele Consiliului Județean Tulcea a continuat ideea, amintindu-le celor prezenți că educația este un element definitoriu pentru conturarea unui viitor strălucit.
„Pentru munca pe care dumneavoastră, cadrele didactice, o depuneți zi de zi, pentru modul în care reușiți să învățați, să educați, să formați elevi, caractere, oameni, vă mulțumim și vă suntem profund recunoscători“, a adăugat președintele Teodorescu celor prezenți la deschiderea anului școlar.

 

Jumătate de secol de existență a școlii

 

Anul acesta are o semnificație importantă pentru comunitatea din Babadag: Şcoala Gimnazială „Constantin Brâncoveanu“ (de pe strada Heracleea, din localitate) împlinește 50 de ani de existență.
„Anul acesta este anul Brâncoveanu“, a precizat Prea Sfinția Sa, Visarion Bălțat, insistând asupra semnificației pe care o au Sfinții Brâncoveni pentru Creștinătate.

„Este un moment deosebit pentru elevii acestei școli, pentru cadrele didactice, pentru tot cea ce înseamnă învățământ în Babadag: în 2014 se împlinesc 50 de ani de existență a școlii gimnaziale din Babadag.
La acest moment aniversar, vreau să le urez profesorilor, elevilor, tuturor celor care activează în Școala Gimnazială „Constantin Brâncoveanu“, Mulți Ani Înainte!, cu multe succese și cu rezultate pe măsura muncii dumneavoastră“, le-a urat și președintele Consiliului Județean Tulcea, Horia Teodorescu, celor prezenți la deschiderea anului școlar.

În acest sens, în cursul zilei de luni, imediat după deschiderea oficială a anului școlar, PS Visarion, președintele Horia Teodorescu și inspectorul general Dumitru Damian au dezvelit o placă omagială.

În acest moment, la Şcoala Generală (Gimnazială) „Constantin Brâncoveanu“, din Babadag, predau 30 de cadre didactice și învață aproximativ 400 de elevi (de la preșcolari până la elevi de clasa a VIII-a).

 

FOTO: Oraşul BABADAG, judeţul Tulcea (Surse: 1. rumania.jouwweb.nl; 2. TOMA RADU)
 

Taguri: Babadag, judetulTulcea, ScoalaGimnazialaConstantinBrancoveanu, ScoalaGimnazialaConstantinBrancoveanuBabadag, ConstantinBrancoveanu, HoriaTeodorescu, CJT, CJTulcea, ConsiliulJudeteanTulcea, VisarionEpiscopulTulcii, PSVisarionEpiscopulTulcii, DumitruDamian,
OMD MAMAIA CONSTANTAjooble.org ziare, stiri