Claudiu Palaz Consiliul Județean Constanța
George Andrei Popescu Candidat Primăria Constanța

132 de migranţi aflaţi într-o ambarcaţiune, salvaţi de poliţiştii de frontieră români în Marea Neagră(641)


Astăzi, în jurul orei 07.55, poliţiştii de frontieră din cadrul Sistemului Complex de Observare, Supraveghere şi Control al Traficului la Marea Neagră – SCOMAR, au identificat o ambarcaţiune suspectă în Marea Neagră, fără pavilion arborat, la aproximativ 7 mile marine de ţărm, în zona de patrulare comună româno-bulgară, care se apropia de apele teritoriale ale României.

După intrarea în apele teritoriale ale României, analizând condiţiile meteo nefavorabile (mare agitată; vânt puternic) şi având în vedere numărul mare de persoane aflat la bordul ambarcaţiunii, 132 de persoane, bărbaţi, femei şi copii, conducerea Gărzii de Coastă a dispus de urgenţă efectuarea unei misiuni de salvare pe mare cu o ambarcaţiune a Grupului de Nave Mangalia.

Drept urmare, poliţiştii de frontieră au desfăşurat procedurile specifice pentru o misiune de salvare pe mare şi au remorcat ambarcaţiunea suspectă în Portul Mangalia, unde a acostat în siguranţă în jurul orei 13.00.

Din primele cercetări a reieşit faptul că la bordul navei se aflau 27 de copii, 21 de femei şi 84 de bărbaţi, de origine siriană, afgană, iraniană, irakiană şi turcă.

La acţiunea de salvare tip S.A.R., alături de nava Gărzii de Coastă a participat şi o ambarcaţiune a Centrului Maritim de Coorodonare (M.R.C.C.) Constanţa.

Poliţiştii de frontieră români vor continua cercetările în acest caz.
 

Mihai Lupu Consiliul Județean Constanța
OMD MAMAIA CONSTANTA
Ziarul Timpul WhatsAppjooble.org ziare, stiri