Autoturism Skoda căutat în Cehia, descoperit în vama Negru Vodă

Autoturism Skoda căutat în Cehia, descoperit în vama Negru Vodă(697)


Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au depistat în P.T.F. Negru Vodă un autoturism marca Skoda Octavia căutat în vederea confiscării de autorităţile din Cehia, pe care un cetăţean ucrainean încerca să-l scoată din ţară.

În data de 13.09.2014, în jurul orei 09.00, în P.T.F. Negru Vodă s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de frontieră cetăţeanul ucrainean S. ANDRIY, în vârstă de 32 ani, care conducea un autoturism marca Skoda Octavia cu numere de înmatriculare eliberate de R. Ucraina.
Verificările au scos la iveală faptul că autorismul în cauză figurează ca fiind căutat în vederera confiscării de către autorităţile din Cehia.
Conducătorul auto a declarat poliţiştilor de frontieră că autoturismul i-a fost încredinţat de către proprietarul acestuia, un alt cetăţean ucrainean, prezentând la control un certificat de înmatriculare şi o procură notarială, fără a cunoaşte faptul că acesta este căutat în vederea confiscării.
Autoturismul, evaluat la aproximativ 25.000 de lei, a fost indisponibilizat la sediul S.P.F. Negru Vodă în vederea continuării cercetărilor.
În cauză, poliţiştii de frontieră au întocmit lucrare penală sub aspectul săvârşirii infracţiunii de complicitate la furt, faptă prevăzută şi pedepsită de art. 48. alin.1 raportat la art. 228, alin. 1 din Codul Penal.
 

George Andrei Popescu Primăria Constanța
Claudiu Palaz Consiliul Județean Constanța
OMD MAMAIA CONSTANTA
Ziarul Timpul WhatsAppjooble.org ziare, stiri