MAMAIA. PREŞEDINTELE TRAIAN BĂSESCU, la Şcoala de Vară a Tineretului P.M.P.:

MAMAIA. PREŞEDINTELE TRAIAN BĂSESCU, la Şcoala de Vară a Tineretului P.M.P.: "Ponta spală bani, construind la Cornu... Asta caracterizează P.S.D.-ul şi pe activiştii săi: ura faţă de Statul de drept, Lege şi Justiţie!"(1654)


Preşedintele României, Traian Băsescu, a fost prezent, sâmbătă – 13 septembrie 2014, la prima ediţie a Şcolii de Vară a Tineretului Partidului Mişcarea Populară (PMP), care are loc la Hotelul IAKI, din staţiunea turistică Mamaia, în perioada 12 – 14 septembrie.

Cu această ocazie, preşedintele ţării a ţinut un discurs, în care s-a arătat foarte dur, în aprecieri, la adresa actualei Puteri, mai ales a Partidului Social Democrat (PSD) şi a preşedintelui acestuia, premierul Victor Viorel Ponta, desemnat vineri drept candidat oficial al “socialiştilor de caviar” român(eşt)i ( & aliaţii, din Uniunea Social Democrată – USD: Partidul Conservator – PC şi Uniunea Naţională pentru Progresul României – UNPR), la alegerile pentru Preşedinţia României, din luna noiembrie a acestui an.

Dar, în acelaşi timp, Traian Băsescu nu i-a uitat (şi, implicit:… iertat!), nici pe penelişti şi pedelişti, grupaţi în Alianţa Creştin Liberală – ACL.

Sosind la reuniune în jurul orei 16.00 şi purtând unul dintre deja “clasicele” sale “T-shirts”-uri (de timp liber sau de… suspendare!), marca “Lacoste” (reminiscenţă de gust, nostalgică, din vremurile când era “marineros” şi aceste tricouri îi deosebeau pe “vaporeni” de restul românilor, care se îmbrăcau din comerţul socialist, cu cârpe făcute la “Flamura Roşie”…), de culoare bleu, Traian Băsescu, foarte destins şi volubil, i-a atact dur pe Victor Ponta şi pe liderii PSD, dar i-a criticat şi pe oficialii PDL şi PNL, oferind tinerilor pemepişti şi câteva sfaturi pentru viitor.

 


“Prioritatea unui tânăr ar trebui să fie dobândirea unui loc de muncă, după ce termină şcoala!”

 

Pentru că era la o reuniune a tineretului, preşedintele şi-a început discursul abordându-le problemele sociale, dintre care cea mai mare este dificultatea integrării pe piaţa muncii, odată încheiată perioada, mai lungă sau mai scurtă, de şcolarizare, pornind şi de la exemplul celebrei mobilităţi a forţei de muncă din America (Statele Unite).

Traian Băsescu: “Să-ţi cumperi o casă eu nu spun că nu este o prioritate, dar, în opinia mea, reflexul românului diminuează major mobilitatea forţei de muncă, în România. Uitaţi-vă la americani, îşi iau trei valise cu ei şi au plecat, că au găsit un loc de muncă mai bine plătit, în altă parte.

Deja, în România s-a ajuns la un nivel de disponibil de locuinţe de închirere ridicat, dar nivelul chiriei e prea mare, faţă de salariul pe care îl poate lua un tânăr.

Să nu vă educaţi în spiritul că prima dată vreau casă, ci în cel că vreau, mai întâi, loc de muncă, aşadar: salariu. E esenţial asta! Şi apoi, dacă am loc de muncă, aşadar şi salariu, venituri adică, pot să îmi fac şi casă!

E bine să fii mobil ca opţiuni, pentru un loc de muncă poţi găsi, de exemplu, la Iaşi, şi atunci de ce să mă leg de casa de la Satu Mare?

Cei care au vile la Predeal, Sinaia, Breaza, sau unde e Ponta, şi Năstase, .... la Cornu: eşti sacrificat să îţi faci concediul unde ai vila, când, cu banii pe vilă, îţi poţi face concediul, toată viaţa,...unde vrei! Trebuie să te duci în acelaşi loc, numai ca să nu mai plăteşti...chiria?

 


“Voi rămâne partener cu Emil Boc, până când vom ieşi din politică, şi vom pune împreună umărul la partidul nou, care va lua 25 – 30 % la alegerile din 2016!”

 


Ajungând la politică, Traian Băsescu a ţinut să dea un semnal despre ceea ce are de gând să facă, ca om politic, după ce nu va mai fi preşedinte al ţării.

Astfel, preşedintele Băsescu a spus că este convins că va rămâne partener cu fostul premier (2008 – 2012) Emil Boc, actualul primar al municipiului Cluj – Napoca, până când vor ieşi din politică, adăugând că atunci când va fi mai liber, după încheierea oficială a celui de-al doilea mandat (cincinal) prezidenţial, la 22 decembrie a.c., vor ”pune împreună umărul”, la crearea unui partid nou, având ca nucleu P.M.P.-ul, care să devină ”extrem de competitiv, la alegerile locale şi parlamentare din 2016, estimând că va fi, atunci, cităm din nou: “un partid de 25 - 30 %”, dacă, cităm: “veţi reuşi să vă menţineţi entuziasmul”.

Traian Băsescu a afirmat că relaţia sa cu Emil Boc este, cităm: ”o construcţie politică comună”, care va continua şi după ce şeful statului îşi va termina mandatul, în această iarnă: ”Sunt convins că, atunci când eu voi fi mai liber puţin, o să punem împreună umărul la crearea unui partid nou, care să devină extrem de competitiv pentru alegerile din 2016”.

Băsescu a ţinut să adauge că ”parteneriatul” cu Emil Boc rămâne valabil ”multă vreme”, cu atât mai mult cu cât ei susţin acelaşi candidat la alegerile prezidenţiale, respective pe preşedintele PMP, Elena Udrea.

 


“Ponta spală bani, construind la Cornu! Asta e o caracteristică a PSD-ului: ura împotriva Statului, a Justiţiei, a Legii.”

 


Vorbind despre casa pe care Victor Viorel Ponta şi-a construit-o în comuna Cornu, judeţul Prahova, preşedinteleTraian Băsescu a presupus că scopul premierului a fost acela de a… spăla bani!: "A făcut-o ca să spele banii, că în construcţii se spală cel mai bine.
E o caracteristică a PSD, dar şi a activului lor: ura împotriva Statului, a Justiţiei, a Legii. Ei vor Legea să o faca ei, pentru ei şi neamurile lor, prietenii lor, dar nu pentru ţară. Ăsta este şi obiectivul major al lui Victor Ponta şi al lor, câştigarea Preşedinţiei pentru a putea pune sub control Justiţia." (…) "Nu există nicio deosebire de cum gândeşte Victor Viorel Ponta şi Dan Voiculescu, sau senatorul Cătălin Voicu, care trafica sentinţe".

 


“Mai important de discutat nu este înjurătura lui Radu Mazăre, pentru că el atâta minte are şi nu te poţi aştepta la altceva… Mai grav este că o masă de oameni, aflaţi în faţa lui, îl...  aplaudă, în loc să se ridice şi să-l dea afară!”

 


Traian Băsescu a vorbit şi despre faptul că Radu Mazăre, într-un discurs la o şedinţă (conferinţă) publică a PSD Constanţa (vineri – 12 septembrie 2014, a înjurat (“de mamă”) un procuror, fiind aplaudat de cei prezenţi!: ”Chestiunile legate de înjurarea procurorilor sunt o emblemă a PSD.  Nu spun că procurorii trebuie iubiţi sau că trebuie să le duci flori sau cadouri de ziua de naştere, dar aceştia sunt funcţionari ai Statului, parte a sistemului de Justiţie, care îşi fac treaba. Uneori te simţi nedreptăţit (...), dar asta nu înseamnă că poţi să înjuri un procuror. Procurorii îşi fac munca, sunt şi ei oameni, pot chiar să şi greşească şi este în vigoare o legislaţie, care îi face responsabili şi pentru abuzuri."

”Mai de discutat nu este înjurătura lui Radu Mazăre, pentru că el atâta minte are şi nu te poţi aştepta la altceva…
Mai grav este că o masă de oameni aflaţi în faţa lui îl aplaudă în loc să se ridice şi să-l dea afară!”, a ţinut să sublinieze preşedintele Traian Băsescu.

 


“Avem alocate 106 milioane de euro, în programul european împotriva şomajului, pentru acest an şi următorul, dar Guvernul nu a cheltuit, deocamdată, niciun leu, deşi… după 2015 îi vom pierde!”

 


În altă ordine de idei, Traian Băsescu a vorbit despre șomajul în rândul tinerilor, arătând că Guvernul nu a cheltuit niciun ban, din cele nu mai puţin de… 106 milioane de euro, alocate, în acest scop, de către Uniunea Europeană, pentru România!

Şi asta în condiţiile în care aceste sume trebuie, neapărat, cheltuite în intervalul 2014 - 2015, altfel vor fi… relocate altor țări!

„În programul locuri de muncă pentru tineret, România are alocate 106 milioane de euro, care trebuiesc cheltuiți în perioada 2014 - 2015. Până acum s-au cheltuit… zero! Programul transmis de către Guvern nici măcar nu este aprobat, ceea ce este nepermis! România are pe masă 106 milioane de euro, destinați tinerilor din Centrul ţării, Sud – Muntenia şi Sud - Est, acolo unde şomajul depășește 25%.
Este adevărat că UE socotește șomajul pentru tineri în interval de vârstă 15 - 25 de ani, pentru că unii dintre ei fac doar opt clase”, a spus președintele.

Şeful statului le-a spus tinerilor prezenți că în locul lor, ar face, zilnic, proteste în faţa Guvernului: „Dacă aș fi în locul vostru, aș face zilnic proteste la Guvern, pentru că banii sunt pentru perioadă limitată, apoi se realocă altor țări, care au folosit, deja, banii daţi lor”

„Acest Guvern nu știe decât de banii de la buget, pe care nu știe să-i folosească decât în mod discreționar, în pomeni electorale, care spun ei că adun voturi, dar nu aduc locuri de muncă. Acest lucru arată mentalitatea deformată ale politicienilor care astăzi iau decizii”, a concluzionat preşedintele Traian Băsescu.

“Avem deficienţe de înţelegere a priorităţilor, nimeni nu spune că nu avem probleme sociale, dar problematica socială se rezolvă, chipurile, către… cei care sigur merg la vot (pensionari, asistaţi sociali ş.a.m.d - N. Red) şi, prin urmare,… fără prioritate către tineri, care, presupune PSD, nu prea merg la vot sau nu prea votează cu ei.
O astfel de abordare este necinstitită, inumană!”

“În timpul crizei, şomajul în România era 6.8, iar acum a ajuns la… 7.1, după ce România este stabilizată!
De ce am ajuns aici? Pentru că nu am creat locuri de muncă!”


“Creşterea TVA, în 2010, a fost o soluţie pentru frânarea importurilor destinate consumului şi creşterea veniturilor bugetare: exportam cu… 10 miliarde de euro mai puţin faţă de cât importam, sistemul era debalansat!

Dar ne-am ferit să punem taxe directe pe companii, ca “taxa pe stâlp” sau acciza pe carburant, care să frâneze economia!

Şansa celor care sunt astăzi la guvernare este că, deşi noi am fost nepopulari, am pus România pe creştere economică, iar ei se duc în pomeni electorale, în loc să facă investiţii, în speranţa că vor da României un preşedinte, numit Victor Ponta, din păcate!

Săracul, că dacă ar fi un preşedinte popular încă ar fi bine…, dar e Victor Ponta, e o încercare de cumpărare, ei aşa ştiu să preţuiască poporul, cumpărând voturi! Până mai de curând mergeau cu găleţi, acum rezolvă lucrurile mai simplu, direct din… bugetul de stat, pentru că bugetul naţional este al… lor şi al votanţilor lor, nu al ţării!”

 


“Când s-o facem (N- Red.: alianţa cu ACL-ul)? Între turul întâi şi turul doi? Aveţi aici câştigătorul (N. Red.: Elena Udrea) şi nu v-aţi dat seama!”

 


Cât despre viitorul politic al PMP, pe termen scurt (alegerile prezidenţiale), mediu (de la alegerile din noiembrie până la cele din 2016) şi în perspectivă mai lungă, Traian Băsescu a fost categoric: sprijin total pentru Elena Udrea, la prezidenţialele din această toamnă; nicio alianţă cu Alianţa Creştin Liberală - ACL (PNL şi PDL)!; nicio strategie de alianţă politică, anunţată public, deocamdată, în cazul unui eşec, fie el al PMP-ului sau al candidaţilor Dreptei, în general!

Astfel, Traian Băsescu a fost întrebat, la un moment dat, de către o tânără pemepistă, ce ar trebui să facă partidul dacă, totuşi, Victor Viorel Ponta ar câştiga Preşedinţia României.
Fata a vrut să ştie dacă nu cumva PMP ar trebui să caute să realizeze o alianţă cu ACL, la un moment dat, înainte sau după turul întâi, sau după turul doi al alegerilor din noiembrie, ori, eventual, după aceste alegeri prezidenţiale.

Răspunsul actualului preşedinte al ţării a fost tranşant!
“Când s-o facem? Între turul întâi şi turul doi?
Aveţi aici câştigătorul şi nu v-aţi dat seama!”, a spus Traian Băsescu, întorcându-se spre candidatul prezidenţial al PMP, Elena Udrea.
Toată sala a început să râdă zgomotos, în frunte cu preşedintele.
“Nu cred că trebuie făcută alianţă, cu ACL”, a spus Băsescu.

Acesta a atras, totuşi, atenţia asupra faptului că, în perioada următoare, unele organizaţii locale ale PMP ar putea fi tentate să se alieze cu PDL-ul.
De asemenea, Băsescu a mulţumit şi a lăudat Partidul Naţional Ţărănesc Creştin Democrat – PNŢCD, cu care PMP a încheiat, de curând, un protocol de colaborare, prin care ţărăniştii se angajează să o susţină pe Elena Udrea, candidatul pemepiştilor, la alegerile pentru Preşedinţia României.

 


“Ruperea Dreptei politice au făcut-o… Vasile Blaga şi Crin Antonescu!”

 


În aceeaşi ordine de idei, Traian Băsescu a răspuns şi acuzaţiilor formulate, recent, de către preşedintele Partidului Democrat Liberal, Vasile Blaga, care a spus că Traian Băsescu şi Călin Popescu Tăriceanu, cităm: “Puteau să facă încă de acum 10 ani unificarea Dreptei, dar orgoliile mari i-au împiedicat”.
În replică, Băsescu a spus că, cităm, de asemenea: “Ruperea Dreptei au făcut-o… Vasile Blaga şi Crin Antonescu!”.

 


“Voi mai face, ca preşedinte, o vizită oficială la Chişinău, iar după ce nu voi mai fi preşedinte, voi solicita, aşa cum am anunţat, primirea cetăţeniei moldoveneşti!”

 


În ceea ce priveşte relaţiile cu fraţii români de peste Prut (una dintre temele prioritare ale Preşedinţiei lui Traian Băsescu, cu importante succese, în special în al doilea mandat, când la Chişinău au venit nişte conducători mai pro-europeni!), preşedintele a spus:

“După ce nu voi mai fi şef de stat, voi cere să dobândesc şi cetăţenia moldovenească, aşa cum am spus că voi face, încă de acum câţiva ani! Este normal, aşa cum normal a fost şi ca sute de mii de români, de dincolo de Prut, să obţină cetăţenia română, în ultimii ani în special, de când ni s-a permis, de la Chişinău, să intensificăm activitatea consulară.

De altfel, înainte de a preda mandatul, mai am programată o vizită în Republica Moldova.”

 

Imagine: TRAIAN BĂSESCU, preşedintele României (Sursă foto: serban-accounting.ro)
 

Taguri: TraianBasescu, PMP, ScoalaDeVaraATineretuluiPMP, Elena, Udrea, EmilBoc, PartidulMiscareaPopulara, HotelIAKI, Mamaia, HotelIAKIMamaia, IAKIMamaia, PDL, PNL, ACL, AliantaCrestinLiberala, VictorPnta, VictorViorelPonta, VasileBlaga, DanVoiculescu, CatalinVoicu,
OMD MAMAIA CONSTANTA
Ziarul Timpul WhatsAppjooble.org ziare, stiri