FĂRĂ APĂ POTABILĂ, în Nordul Constanţei, Sat Vacanţă, Mamaia-Nord, Mamaia-Sat şi Midia. RAJA racordează noua conductă magistrală din Mamaia (cea înlocuită avea... 50 de ani!)(1271)


Pentru executarea lucrărilor de racordare a noului tronson, din magistrala de alimentare cu apă din staţiunea Mamaia, la sistemul centralizat de distribuţie, lucrări executate în cadrul Programului Operaţional Sectorial de Mediu (POS Mediu), SC RAJA SA Constanţa este nevoită să întrerupă furnizarea apei potabile, miercuri - 17 septembrie 2014, în intervalul orar 00.00 – 16.00, în câteva zone de pe raza municipiului:


Astfel, vor fi afectaţi de lipsa apei potabile consumatorii din:

-Perimetrul delimitat de străzile: Aurel Vlaicu – Alexandru Lăpuşneanu – (Aleea) Lotus – Cişmelei – Dispensarului – Aurel Vlaicu şi Punctul Termic (PT) nr. 142;

-Abonaţii de pe bulevardul Aurel Vlaicu, pe tronsonul delimitat de intersecţiile cu bulevardele Tomis şi Alexandru Lăpuşneanu, precum şi cei de pe străzile adiacente: Diamantului, Smarandului, Opalului, Perlei şi Aleea Universităţii;

-Aleea Hortensiei, cu Punctul Termic (PT) nr. 45;

-Satul de Vacanţă şi Complexul „Dobrogea”;

-Zonele Mamaia - Nord, „Hanul Piraţilor”, Mamaia - Sat, Tabăra de Copii - Năvodari;

-Zona Industrială Midia, cu unităţile militare şi Ecluza Năvodari.


Pe perioada executării lucrărilor de racordare la noua conductă, SC RAJA SA Constanţa va efectua manevrele de vane necesare, pentru a asigura alimentarea cu apă la o parte dintre abonaţi, prin conducta de siguranţă, de 200 mm.

Astfel, se va realiza furnizarea apei potabile, cu presiuni scăzute, pentru consumatorii din staţiunea Mamaia.


Lucrările executate fac parte din POS - Mediu, contractul de lucrări “Extindere Reţele apă / canal Mamaia şi înfiinţarea a 4 staţii de pompare noi – ape uzate – localitatea Constanţa”, în valoare de 20,47 milioane lei, din care SC RAJA SA asigură o cofinaţare de 5,86 milioane lei.

În cadrul acestui proiect, magistrala de distribuţie apă din staţiunea Mamaia a fost înlocuită în totalitate, pe o lungime de 10 km, conducta existentă având o vechime de aproape 50 de ani.


În comunicatul de presă transmis spre difuzare publică, RAJA Constanţa îşi cere scuze faţă de abonaţii afectaţi şi îi asigură că echipele de intervenţie, care execută lucrările, vor face tot posibilul pentru finalizarea acestora şi reluarea furnizării apei potabile în cel mai scurt timp.

Totodată, RAJA roagă toţi consumatorii afectaţi de această oprire să-şi asigure rezerva minimă de apă, pentru consum şi uz casnic, pe perioada întreruperii furnizării apei potabile.

FOTO: ziuaconstanta.ro

OMD MAMAIA CONSTANTA
Ziarul Timpul WhatsAppjooble.org ziare, stiri