JUDEŢUL TULCEA: 10 milioane de lei, pentru canalizare şi reţea de apă potabilă, în oraşele BABADAG şi MĂCIN

JUDEŢUL TULCEA: 10 milioane de lei, pentru canalizare şi reţea de apă potabilă, în oraşele BABADAG şi MĂCIN(1595)


Noi investiții pentru locuitorii din oraşele Babadag și Măcin, din judeţul Tulcea: 10 milioane de lei, pentru canalizare și alimentare cu apă potabilă.

Specialiștii Consiliului Județean Tulcea (CJT), sprijiniți de Primăriile oraşelor Babadag şi Măcin, au finalizat studiul de fezabilitate, pentru o serie de investiții, în proiecte de reabilitări, modernizări și extinderi ale unor sisteme de alimentare cu apă potabilă şi canalizare.

Este vorba despre lucrări finanțate prin Compania Națională de Investiții (CNI), respectiv Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice (MDRAP), pentru orașele din județul Tulcea (Măcin, Isaccea și Babadag).

În realizarea acestor investiții, a fost eligibilă doar activitatea de realizare a sistemelor de alimentare cu apă și canalizare, iar conexiunile sistemelor noi la cele vechi, inclusiv branșamentele de apă și racordurile de canalizare a populației la aceste sisteme noi, a fost neeligibilă (conform condițiilor de finanțare).

În acest context, pentru sistemele de canalizare și alimentare cu apă potabilă, din cele două orașe tulcene, a fost finalizat studiul de fezabilitate (și, implicit, va fi scrisă cererea de finanțare), pentru aceste investiții, care urmează a fi susținute din fondurile europene (Ministerul Mediului si Schimbărilor Climatice / MMSC, Autoritatea de Management / AM a Programului Sectorial de Mediu / PS Mediu 2007 - 2013).

„Este vorba despre sume importante, care pot fi accesate pentru dezvoltarea localităților, iar Consiliul Județean Tulcea va fi, întotdeauna, alături de toți primarii din acest județ, pentru a putea beneficia de fonduri pentru investiții.
Proiectele pe infrastructură constituie o prioritate, atât pentru administrația județului Tulcea, cât și pentru Guvernul României“, a declarat președintele Consiliului Județean Tulcea (CJT), Horia Teodorescu.


Investiţia privind “Extinderea sistemelor de alimentare cu apă şi canalizare din oraşul Babadag şi oraşul Măcin, judeţul Tulcea” va pune în funcţiune rețele de apă potabilă și canalizare, finanţate de Compania Naţională de Investiţii (CNI), în cele două oraşe.

Acestea nu au fost puse în funcţiune, datorită neexecutării branşamentelor şi racordurilor.

Lungimea acestor reţele este, pentru oraşul Babadag, de 12,7 kilometri de conducte de distribuţie apă şi de 9,7 kilometri de conducte de canalizare.

Lungimile reţelelor ce vor fi puse in funcţiune pentru oraşul Măcin este de 17,5 km conducte de distribuţie apa şi 16,9 kilometri conducte de canalizare.

Investiţia îşi propune construirea a 1.079 branşamente de apă, 933 racorduri canalizare, 0,2 kilometri reţele apă, 0,4 kilometri de reţele canalizare, 9 cămine de vane, 2 subtraversări prin foraj orizontal, în oraşul Măcin şi construirea a 1223 branşamente apă şi 837 racorduri de canalizare în oraşul Babadag.

Aceste lucrări au o valoare de 10.610.561 lei (2.393.378 EURO) fără TVA, din care construcţii – montaj: 8.644.7.33 lei.


FOTO (info-delta.ro): 1. BABADAG; 2. MĂCIN.
 

Taguri: Babadag, Macin, JudetulTulcea, Canalizare, ReteaAlimentareApaPotabila, CNI, CompaniaNationalaPentruInvestitii, MMSC, MDRAP, Iaccea, AM, AutoritateaDeManagement, ProgramulSectorialMediu, POMediu, POM, POSMediu, CJT, HoriaTeodorescu, CJTulcea, ConsiliulJude,
OMD MAMAIA CONSTANTA
Ziarul Timpul WhatsAppjooble.org ziare, stiri