Dezvoltarea turismului durabil la Marea Neagră, dezbătută de autorități, organizații din turism și mediul științific

Dezvoltarea turismului durabil la Marea Neagră, dezbătută de autorități, organizații din turism și mediul științific(613)


Mâine va debuta cea de-a patra întâlnire de lucru din cadrul proiectului „Crearea unei reţele pentru dezvoltarea durabilă a turismului la Marea Neagră în Bulgaria, România, Ucraina, Moldova şi Georgia (Black Sea Tourism Net)“ la hotelul Flora din stațiunea Mamaia.

În cadrul evenimentului se vor prezenta propunerile de tururi naționale și transfrontaliere în țările partenere, create cu scopul de a îmbogăți oferta turistică în regiunea Mării Negre. Se va face o demonstrație a stadiului actual al portalului de turism ce va fi creat pentru promovarea obiectivelor și activităților turistice din regiune. De asemenea, va fi prezentat și conceptul de Video Guide, o nouă abordare a promovării turistice, și se va discuta și despre turismul prietenos cu mediul.


Obiectivul principal al proiectului Black Sea Tourism Net este crearea unei rețele turistice la Marea Neagră, care să furnizeze un serviciu de gestionare a datelor și informațiilor de mediu și turistice, ce va consolida calitatea, serviciile și performanțele generale ale turismului durabil în regiunea Mării Negre, la nivel local, național și transfrontalier.

Vor fi reprezentați toți partenerii în proiect, și anume: Primăria din Varna (Bulgaria), Centrul Economic pentru Marea Neagră (Bulgaria), Primăria din Odesa – Departamentul de Cultură şi Turism (Ucraina), Academia de ştiinţe ale mediului – Sucursala de la Marea Neagră (Ucraina), Asociaţia Europeană de Mediu (România), Universitatea de Stat din Tbilisi - Departamentul de Geografie al Facultăţii de Ştiinţe Sociale şi Politice (Georgia), AGRICOLA (Ucraina) şi Uniunea Internaţională de Studiu a Cuaternarului – INQUA Moldova (Republica Moldova).
  

OMD MAMAIA CONSTANTA
Ziarul Timpul WhatsAppjooble.org ziare, stiri