Un hoț a blocat semaforul pe roșu(481)


Poliţiştii Postului de Poliţie Transporturi Feroviare Valu lui Traian, din cadrul Secţiei Regionale de Poliţie Transporturi Constanţa, au fost sesizaţi telefonic de către electromecanicul de serviciu din staţia C.F. Dorobanţu, despre faptul că semnalul BL 11, pe distanţa BLA Basarabi - Dorobanţu, prezintă culoarea roşie a semaforului, din motive necunoscute.

Poliţiştii s-au deplasat la faţa locului, împreună cu un electromecanic, unde au constatat faptul că, la km 201+280, Magistrala C.F. 800, între staţiile C.F. Basarabi – Dorobanţu, judeţul Constanţa, au fost sustrase două cabluri de alimentare circuit cale, pe o distanţă de aproximativ 3 metri.

În urma verificărilor, în zona podului feroviar Poarta Albă, judeţul Constanţa, poliţiştii au depistat un bărbat de 40 de ani, din Bucureşti, suspect de comiterea faptei.

Din cercetări, s-a stabilit că acesta a tăiat cu un cuţit şi a sustras cele două cabluri de alimentare, în valoare de 300 de lei, astfel fiind scoasă din funcţie instalaţia BLA fir I Dorobanţu – Basarabi. Astfel, s-a produs ocuparea circuitelor de cale, conducând la imposibilitatea controlării stării de liber sau ocupat a distanţei BLA Dorobanţu – Basarabi, putându-se produce, ajungeri din urmă de trenuri şi chiar ciocnirea acestora.

Totodată, furtul cablului a produs întreruperea returului curentului de tracţiune de 27.000V, care ar fi putut conduce la distrugerea echipamentelor feroviare aflate pe distanţa BLA Dorobanţu – Basarabi fir I şi II, precum şi la incidente de muncă prin electrocutare, din cauza valorilor mari ale tensiunilor şi curenţilor,

Până la remedierea deranjamentului, circulaţia feroviară s-a efectuat la cale liberă, între staţia C.F. Dorobanţu şi staţia C.F. Basarabi, trenurile de călători înregistrând o întârziere de aproximativ 6 - 7 minute faţă de programul orar.

Faţă de suspect a fost luată măsura reţinerii pentru 24 de ore, urmând ca la data de 14 mai a.c., să fie prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanţa, cu propunerea de arestare preventivă.
 

OMD MAMAIA CONSTANTAjooble.org ziare, stiri