TULCEA. Reprezentantul C.E. în România, Angela Filote:

TULCEA. Reprezentantul C.E. în România, Angela Filote: "Pentru protejarea Deltei Dunării, ar fi, totuşi, necesară şi o formă de... "discriminare", în privinţa accesului în Rezervaţie!"(1291)


Prezentă la Tulcea, Angela Filote, șefa Reprezentanței Comisiei Europene la Bucureşti, a avut, astăzi, luni – 1 septembrie, o întâlnire cu vicepreședinții Consiliului Județean, Vasile Strat şi George Siscu, dar și cu reprezentanții Asociației de Dezvoltare Intercomunitară (A.D.I.) - Investiții Teritoriale Integrate (I.T.I.).

Discuția s-a axat pe instrumentul financiar Investiții Teritoriale Integrate (I.T.I.).

În acest sens, Angela Filote s-a arătat interesată, în special, de modul în care se va asigura caracterul integrat al acestor investiții.

„La momentul de față, toată lumea este cu ochii pe Delta Dunării, pentru că a atras acest instrument financiar inovator.
Delta este privită ca un bun european și vrem să ne asigurăm că se păstrează acest patrimoniu“, a spus șefa reprezentanței Comisiei Europene în România.

În acest sens, domnia sa a discutat despre faptul că, pentru protejarea acestei zone, ar fi utilă o formă de… „discriminare“ a accesului în Deltă! (Sic!)
„Cred că trebuie să aduceți aici activități generatoare de venit, dar... nu cu orice preț!“, a precizat Angela Filote.


Prioritizarea proiectelor va asigura dezvoltarea integrată a localităților.

Reprezentanții A.D.I. – I.T.I. Delta Dunării au adus în discuție faptul că, la momentul de față, s-a stabilit un necesar pe domenii, respectiv pe localități.

În acest sens, deja, se știe care ar fi investițiile necesare, în fiecare localitate, iar atunci când aceste proiecte vor fi prioritizate, un aspect important de luat în calcul va fi dezvoltarea integrată a fiecărei unități administrativ teritoriale.

Mai mult, aplicarea instrumentului financiar pe zona I.T.I. (34 de unități administrativ – teritoriale din județul Tulcea și patru din Constanța) va asigura integrarea județului Tulcea, în particular, şi a Dobrogei, în general, în țară: drumul cu patru benzi Constanţa – Tulcea - Brăila, podul peste Dunăre, aeroportul sunt soluții de creștere a accesibilității în Nordul spaţiului dintre Dunăre şi Marea Neagră.


IMAGINEA: Angela Filote, şefa Reprezentanței Comisiei Europene în România (Sursa foto: gandul.info); DELTA DUNĂRII (2. ro.wikipedia.org; 3. Romeo Huidu / info-delta.ro; 4. active-news.ro; 5. cazare-deltadunarii.ro) 
 

OMD MAMAIA CONSTANTA
Ziarul Timpul WhatsAppjooble.org ziare, stiri