Pompierii militari, alături de copiii din centrele de plasament

Pompierii militari, alături de copiii din centrele de plasament(594)


În scopul prevenirii evenimentelor cu consecinţe deosebit de grave asupra vieţii şi bunurilor, copiii prezintă o vulnerabilitate ridicată în ceea ce priveşte expunerea la anumite situaţii de urgenţă.

Astfel, reprezentanţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Dobrogea” al judeţului Constanţa au desfăşurat, astăzi, 29 august a.c., la Centrul de Plasament „Delfinul”, din cadrul Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului, o serie de activităţi ce au avut drept obiective informarea şi educarea publică în domeniul situaţiilor de urgenţă.
În cadrul acestei întâlniri, pompierii militari şi paramedicii au prezentat aspecte care privesc modul de acţiune şi reacţie în cazul producerii unor situaţii de urgenţă, dar şi tehnici şi procedee de acordare a primului ajutor medical, activităţile având un format interactiv.
Totodată, s-a realizat şi un exerciţiu de evacuare în caz de incendiu, la care au participat atât copiii, cât şi personalul de la locul de muncă.
Asemenea activităţi s-au desfăşurat, pe toată perioada lunii august, în centrele de plasament „Micul Rotterdam” , „Antonio”, „Ovidiu” şi la Centrul de primire a copilului în regim de urgenţă, unde au participat 148 de copii cu vârste cuprinse între 3 şi 22 ani, dar şi 27 adulţi, angajaţi ai centrelor de plasament.
„Copiii au fost foarte receptivi la toate activităţile desfăşurate de către reprezentanţii ISU Constanţa. De fiecare dată când se desfăşoară asemenea activităţi, observăm cât de curioşi sunt în a culege toate formaţiile care le sunt prezentate. Ca şi astăzi, au pus întrebări despre cum trebuie să se comporte în caz de incendiu, dar şi cum ar trebui să reacţioneze când este vorba de acordarea primului ajutor”, apreciază domnul Liviu Ghiţulescu, reprezentant al Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului.
Activitatea desfăşurată se înscrie în seria acţiunilor de informare preventivă derulate în
cadrul campaniei „Vreau să previn!”, dar şi a celor care marchează şase ani de activitate SMURD la Constanţa.

  

OMD MAMAIA CONSTANTAjooble.org ziare, stiri