CONSTANTINESCU este DISPERAT! Ca şi Dan Voiculescu,

CONSTANTINESCU este DISPERAT! Ca şi Dan Voiculescu, "preşul" suspendat şi penal al Consiliului Judeţean Constanţa aruncă milliardele furate pe avocaţi scumpi, dar... expiraţi!(3370)


Este din ce în ce mai evident că, la Bucureşti (spre deosebire de judeţe, inclusiv în Constanţa, unde o mare parte dintre judecători şi procurori sunt… corupţi până-n măduva oaselor!), au început să cadă, unul după celălalt, miturile unor avocaţi, consideraţi, pe vremea când îi cumpărau pe judecători cu sacul, infailibili!

Este deja de notorietate cazul “marilor” (odată…) Cazacu (vezi cazul Adrian Năstase ş.a.) ori Mateuţ (cazul Dan Voiculescu, de exemplu), care, în ultimii ani, au luat-o pe urmele Paulei Iacob (zisă şi “Moartea-n sutană avocăţească”), adică pierd proces după proces, pe bandă rulantă, atunci când sunt, în Instanţă, “taţii hoţilor”, mai ales atunci când sunt în contradictoriu cu… Direcţia Naţională Anticorupţie (D.N.A.)!


În ultimile luni, se mai prăbuşeşte un astfel de mit: cel al competenţei şi infailibităţii avocatului Cătălin Dancu.
Toată lumea a constatat, urmărindu-i prestaţia mai mult decât penibilă, neprofesionistă şi sfertodoctă, din punctual de vedere al cunoştinţelor juridice, pe la diferite televiziuni, prin fel de fel de “talk-show”-uri, că reclama era… mult disproporţionată, în raport cu realitatea!

Mai nou, Dancu şi casa sa de avocatură l-au preluat pe suspendatul “preş” al Consiliului Judeţean Constanţa, Nicuşor Daniel Constantinescu, cel poreclit şi “Porcul”, un escroc care a furat cu zece mâini, iar acum, când l-a prins D.N.A., în câteva dosare penale “grele”, se ascunde, ca un mistreţ laş, prin S.U.A., unde un “mare specialist în medicină” (Dancu dixit), un… cosmetician din New York, plecat din România, unde era cunoscut ca fiind o mare loază, îi dă scutiri medicale de netransportabilitate (spre România, unde trebuie să i se aplice măura arestului preventive!).


Dancu ăsta s-a gândit, ieri, joi – 28 august 2014, că va rupe gura târgului, cu o scrisoare publică, transmisă presei.

Rezultatul: PENIBILUL este ridicat la cote inimaginabile, în textul avocatului!

În afară de o gargară ieftină, de doi lei (despre Justiţie, principii, Lege sau apostilări Haga), şi de nişte jalnice ameninţări, la adresa procurorilor D.N.A. şi a judecătorilor care au dispus măsura arestării preventive, pentru mistreţul prahoveano – constănţean N.D. Constantinescu, cu Inspecţia Judiciară a Consiliului Superior al Magistraturii (C.S.M.), cu Ambasada Statelor Unite ale Americii la Bucureşti (mai rămânea să încerce să-i intimideze promiţându-le şi o… bătaie bună!), “marele” Dancu ne arată că aberaţiile şi bâlbele sale, fără logică şi ştiinţă de carte, cu care se face de râs, prin “talk-show”-uri TV, sunt caracteristice pentru valoarea sa ca “maestru al barei” care a ajuns multimilionar (în euro) nu datorită profesionalismului, ci ca urmare a contextului: mocirla, mlaştina, chiar, a prostiei, arbitrariului şi corupţiei, din Justiţia românească, care, abia acum!..., şi doar prin .N.A. şi câteva complete de judecată, din Instanţele bucureştene (Tribunal şi Curte de Apel) şi de la Înalta Curte de Casaţie şi justiţie (I.C.C.J.), pare a fi în curs de desecare!


Iată conţinutul janicei “vrăjeli” a pe nedrept plătitului împărătteşte Dancu (din respect pentru cititori, i-am… corectat, totuşi, numeroasele agramatisme!):

“În calitatea mea de avocat ales a domnului Nicuşor Constantinescu, înţeleg să prezint următorul punct de vedere al apărării, pentru corecta informare a opiniei publice, în raport de ultimele acţiuni ale
D.N.A. - Structura Centrală, în cauzele penale care îl privesc pe acesta, după cum urmează.

Am asistat, în ultima perioadă, la o serie de acţiuni şi cereri, pe care anumiţi procurori din cadrul D.N.A. le-au solicitat instanţelor judecătoreşti faţă de domnul Nicuşor Constantinescu, toate concentrate pe direcţia emiterii unui mandat de arestare a acestuia, cu scopul nedeclarat, dar vizibil, de a începe judecata pe fondul procesului cu acesta în stare de arest.

Asistam la o acţiune deliberată de hărţuire, în spatele cărora interese,
care nu au de a face cu justiţia, ating, uneori, cote penibile şi care în opinia apărării, afectează grav imaginea unei justiţii corecte, independente, imparţiale şi a existentei unui veritabil stat de drept.

Pentru a clarifica cele afirmate, precizam doar faptul ca nu in putine
situatii procurori D.N.A. pun la indoiala veridicitatea si autenticitztea
documentelor oficiale sosite din S.U.A. o fie ca vorbim de documente
medicale emise de specialisti ai unor institutii abilitate, fie că vorbim despre contestarea documentelor apostilate, în conformitate cu Convenţia de la Haga şi supralegalizate de către autorităţile judiciare americane competente şi care, în mod evident, nu îşi permit să dea valoare unor înscrisuri medicale fără ca acestea să fie reale.

Cu toate acestea, în mod surprinzător, deşi nu puţini judecători s-au
Pronunţat, în mod corect şi legal, asupra legalităţii plecării şi şederii în S.U.A. a domnului Nicuşor Constantinescu, constatăm că, în minoritate, alţi judecători, interpretând, într-o manieră cu totul eronată, aceleaşi probe şi documente, sosite din S.U.A., înţeleg să dea curs solicitării emiterii unui mandat de arestare, ducând în ridicol munca celorlalţi colegi judecatori şi, totodată, jignind autorităţile americane, în raport de documentele depuse, pe care le consideră, conform motivării lor, neverosibile şi neconforme cu realitatea.

Cu toate eforturile sincere, de bună-credinţă, ale apărării şi ale
domnului Nicuşor Constantinescu, în a dovedi, în conformitate cu legea, situaţia reală existentă, anumiţi procurori din D.N.A. şi anumiţi judecători, prin cererile solicitate şi solutiile adoptate, aduc o gravă atingere bunei desfăşurări a actului de justiţie din România.


Solicităm, în mod public, Inspecţiei Judiciare a C.S.M., să înterprindă o anchetă, de urgenţă, asupra modului în care se desfăşoară actul de justiţie, ce îl priveşte pe domnul Nicuşor Constantinescu şi să se ia măsurile cele mai ferme, respectiv acolo unde se constată încălcarea, cu rea-credinţă, a atribuţiilor de serviciu ale celor implicaţi, să se ia măsuri pentru ca acestea să înceteze şi să nu se mai repete.

Solicitam ministrului de Justitie să întreprindă, în colaborare cu
C.S.M., o verificare a modului în care unii judecători români, în mod cu totul bizar, încălcând spiritul tratatului semnat între România şi S.U.A., in materie penală; pun la indoială credibilitatea autorităţilor americane, ce au depus documentele în apărare, ce îl privesc pe domnul Nicuşor Constantinescu.

Este inadmisibil ca instituţia D.N.A.-ului, ce a fost felicitată tocmai de
către ambasada Statelor Unite la Bucuresti, pentru obţinerea rezultatelor sale în lupta împotriva corupţiei din România, să fie umbrită de activitatea anumitor procurori, de maniera celor care sunt interesaţi cu atâta preocupare, de arestarea domnului Nicuşor Constantinescu, încât îşi permit să facă inclusiv aprecieri medicale, asupra unor diagnostice puse de specialişti redutabili, şi uitând că legalitatea şi legitimitatea părăsirii teritoriului României a fost acordată de însăşi institutia D.N.A.

Informăm, prin acest comunicat de presă, de asemenea, opinia publică şi autoritatile din România, că am sesizat Departamentul de Stat al Statelor Unite, biroul procurorului general al Statelor Unite, cât şi Ambasada Statelor Unite la Bucureşti, de toate încălcările şi abuzurile săvârşite, cât şi despre atitudinea minoritară a unor judecători, care îşi uita statutul independent şi imparţial şi care, în pofida tuturor probelor existente la dosar, pronunţă soluţii contradictorii, inacceptabile, în exercitarea cu bună-credinţă a actului
de justitie.

Aşteptăm, astfel, ca toate instituţiile ce urmăresc buna aplicare a actului de justiţie să îşi facă datoria şi exprimăm, pe această cale, respectul total şi professional, faţă de toţi procurorii şi judecătorii, care, chemaţi să analizeze situaţia domnului Nicuşor Constantinescu, au înţeles să valorifice şi să evalueze, în mod corect şi profesionist, probele existente la dosar.

Cu deosebita consideraţie,
Avocat ales, Dancu Cătălin Radu”


Concluzia, după logoreea asta fără (pic de) fond: “păcat” de banii furaţi, cu sârg, din buzunarul public, aşadar al nostru, al tuturor, de către escrocul Nicuşor Constantinescu, căci îi risipeşte, acum, pe avocaţi scumpi, dar… incompetenţi, cărora nu le mai merge traficul de influenţă chiar pe la toate Instanţele şi nu mai pot corupe / cumpăra chiar toţi judecătorii, ca până acum câţiva ani, când şi-au creat haloul şi “firma”.

“Mistreţul” mai bine ar veni acasă, că nu are nici pe dracu’, şi ar da banii furaţi înapoi, statului şi cetăţenilor judeţului Constanţa.
Ar face, este adevărat, şi o binemeritată puşcărie, dar … asta este!


P.S. Salariaţii (din banul… public, adică al contribuabilului “de rând”!) de la Consiliul Judeţean Constanţa continuă să se ocupe de difuzarea comunicatelor… PERSONALE ale lui Nicuşor Constantinescu, lucru anormal şi când le era acesta şef, cu atât mai NELEGAL după ce acesta a fost suspendat din funcţie!


IMAGINE: O nouă fotografie cu „grav bolnavul” Nicuşor Constantinescu, surprins, gras, sprinţar şi voios, într-un „super-market” din cartierul Queens, din New York!... (Sursa foto: B1tv)
 

Taguri: NicusorConstantinescu, CatalinDancu, SUA, RecuperarePost-Operatorie, NicusorDanielConstantinescu, Constantinescu, DNA, DNA-DiviziaCentrala, ProcuroriiDNA, ProcuroriiAnticoruptie, DNAConstanta, ConsiliulJudeteanConstanta, CJConstanta, CJC,
George Andrei Popescu Primăria Constanța
Claudiu Palaz Consiliul Județean Constanța
OMD MAMAIA CONSTANTA
Ziarul Timpul WhatsAppjooble.org ziare, stiri