"CALCIOMERCATO"... politic, pentru primari, propus de către Guvernul Po(a)nta! Ce cred liberalii, despre acest nou matrapazlâc electoral al socialiştilor(1534)


De câteva zile, ăştia de la Guvern au pus iar ţara pe foc, anunţând intenţia unei absolut originale... derogări „legiferate” (prin Ordonanţă de Urgenţă) de la Lege(a care interzice TRASEISMUL POLITIC, în cazul primarilor), temporară (două săptămâni)!

Este vorba de proiectul de a acorda primarilor două săptămâni de... „Calcio-Mercato”, ca la fotbal, adică o perioadă în care se pot... transfera, de la un partid la altul, fără a-şi pierde funcţia administrativă (aşa cum prevede Legea!)!

Mai pe şleau, discutăm despre... marele troc (de fapt: ŞANTAJ, în toată puterea cuvântului!) electoral, pus la cale de către de-alde Ponta şi Dragnea (bani de investiţii, pentru Primării, în special cele rurale, în schimbul trecerii primarilor şi consilierilor locali, cu arme şi bagaje, ambele... electorale!, în tabăra Puterii: PSD, PC, UNPR şi, mai nou, noua butaforie politică „PLR”, a caraghiosului de Tăriceanu – „Moliceanu” – „Răzgândiceanu”!).

Alianța Creștin Liberală (ACL), de această dată (Sic!), pare a fi pe fază, dându-şi seama că o paşte un imens pericol: acela ca „aleşii” lor locali să migreze, pentru bani, pe uliţa socialiştilor, şi să-l susţină pe candidatul acestora, PE FAŢĂ, îmbrăcaţi în rubaşcă roşie!


Iată, de exemplu, ce părere are PNL (care, împreună cu PDL, formează ACL), despre această nouă mârşavă manevră electorală, marca Ponta – Dragnea:

„Filiala Constanța a Partidului Național Liberal este convinsă că Alianța Creștin Liberală va face toate demersurile necesare pentru a preveni orice formă de fraudare a alegerilor prezidențiale.

Adoptarea Ordonanței de Urgență pregătită de Guvernul Ponta, prin care se dorește legiferarea migrației politice a aleșilor locali, pe... timp de două săptămâni, ar reprezenta un atac la esența autonomiei locale și la esența pluripartidismului în România!

Această ordonanță ar fi o gravă eroare și ar fi un atac la sistemul politic din România.

Dacă se va adopta acest act normativ, ACL va solicita imediat Avocatului Poporului să sesizeze Curtea Constituțională.

Considerăm că este inadmisibil să oferi o derogare de la legea care interzice traseismul politic doar pentru că PMP și Elena Udrea sau Călin Popescu Tăriceanu au nevoie de primari în campania electorală. În 2006 a fost adoptat un cadru normativ care a interzis migrația aleșilor locali, ceea ce a condus la o însănătoșire a mediului politic și a admninistratiei locale.

Prin adoptarea acestei OUG, toate beneficiile Legii din 2006 ar fi anulate, aceasta doar pentru a servi intereselor de moment ale lui Victor Ponta.

Pe de altă parte, românii trebuie să înțeleagă faptul că singura modalitate de a combate orice încercare de fraudare a alegerilor este exercitarea dreptului de vot.

Dacă la alegerile prezidențiale participă cât mai mulți cetățeni, atunci aceste fraude nu contează.”


SURSĂ FOTO: memorandum.ro (preluare de la autor: vidu.ro)
 

Taguri: PNL, PSD, PLR, ACL, OUG, Ponta, Primarii, TraeismPolitic, Primari, Dragnea, VictorViorelPonta, VictorPonta, LiviuDragnea,
OMD MAMAIA CONSTANTA
Ziarul Timpul WhatsAppjooble.org ziare, stiri