UDTTMR și-a inaugurat sediul din Ovidiu

UDTTMR și-a inaugurat sediul din Ovidiu(1211)


Sâmbătă, 11 mai, la Ovidiu a avut loc inaugurarea sediului filialei locale a Uniunii Democrate a Tătarilor Turco – Musulmani din România. Evenimentul a avut loc în prezenţa a numeroşi oaspeţi atât din rândul comunităţii, cât şi din afară. Au răspuns invitaţiei preşedintelui Gelil Eserghep senatorii Nicolae Moga şi Puiu Haşotti, precum şi primarul oraşului Ovidiu, George Scupra.
Sediul nou achiziţionat în care îşi va desfăşura activitatea filiala UDTTMR Ovidiu are 5 camere, dispuse la parter şi etaj, aici urmând a se desfăşura atât activităţile curente, cât şi cursurile de limba tătară organizate în cadrul şcolii comunitare.


„Ne face o deosebită plăcere să avem alături de noi, în această zi importantă pentru comunitatea tătară din Ovidiu, oaspeţi de seamă precum senatorii Nicolae Moga şi Puiu Haşotti şi primarul oraşului Ovidiu, George Scupra. Achiziţionarea sediului de la Ovidiu a fost pentru mine şi un proiect de suflet, eu fiind fiu al oraşului, provenind din comunitatea de aici. Sediul nu a fost ales la întâmplare în această zonă. Pe lângă faptul că este central, sediul filialei noastre se află în zona cartierului tătăresc din localitate, astfel că, pe lângă geamie, tătarii din Ovidiu mai au acum un loc de întâlnire, o altă casă a lor, unde să se întâlnească şi să se dedice păstrării şi promovării identităţii noastre”, a declarat preşedintele UDTTMR, Gelil Eserghep.

Evenimentul de la Ovidiu a debutat cu o slujbă religioasă oficiată de muftiul Muurat Iusuf.

OMD MAMAIA CONSTANTA
Ziarul Timpul WhatsAppjooble.org ziare, stiri