TENIS - FLUSHING MEADOWS: SIMONA HALEP se declară ÎNCREZĂTOARE în şansele sale, la

TENIS - FLUSHING MEADOWS: SIMONA HALEP se declară ÎNCREZĂTOARE în şansele sale, la "U.S. OPEN" - 2014(1866)


Potrivit agenţiei de presă MEDIAFAX, jucătoarea de tenis constănţeanca SIMONA HALEP (numărul doi, în clasamentul mondial profesionist, al World Tennis Association / W.T.A., şi, prin urmare, a doua favorită a turneului american!) s-a declarat ÎNCREZĂTOARE în forma sa actuală şi a afirmat că speră să ajungă cel puţin până în “sferturile de finală”, la “U.S. Open”, cel de-al patrulea (după Melbourne, Roland Garros şi Wimbledon) şi ultimul turneu de “Grand Slam” al anului, care va începe luni – 25 auguat 2014, la Flushing Meadows (New York)!


"Îmi place foarte mult terenul de aici (N. Red.: Ca în toată America de Nord, exceptând Mexicul şi provincia Quebec, francofonă şi francofilă, din Canada, unde, aşadar, se joacă pe zgură, vara se joacă mai mult pe suprafeţe “hard”, dure, adică, mai pe şleau: ciment, pentru că în S.U.A. se vrea… “action”, adică dynamism - viteză!) este exact stilul meu!
Joc foarte rapid, îmi place să lovesc mingile foarte devreme şi să stau aproape de linia de fund.
Am făcut deja câteva antrenamente, simt mingea, am încredere în mine şi sper că voi juca un tenis de calitate", a declarat, sâmbătă, Halep în prima conferinţă de presă susţinută la New York”

(N. Red.: Atunci, ne punem legitima întrebare, de ce a clacat, PE ACEEAŞI SUPRAFAŢĂ, totuşi, în faţa rusoaicei Maria Şarapova, la Cincinnati, st. Ohio, şi, mai ales, de ce a pierdut, încă de la debut, la New Haven, st. Connecticut, în faţa slovacei Magdalena Rybarikova, numărul… 68 W.T.A.?!?)

Întrebată şi care este obiectivul său la “U.S. Open”, românca a declarat, zâmbind: "Să ajung până în sferturile de finală, ca să-mi… asigur permis de acces pe viaţă!"
Ea s-a referit, desigur, la asa-numitul "Club Final - Eight", în care sunt incluşi toţi jucătorii care ajung fie într-un sfert de finală la individual, fie într-o semifinală la dublu, la un turneu de “Grand Slam”, pentru care primesc acces gratuit la turneul respective, pe tot restul vieţii (plus alte beneficii…)!

Constănţeanca Simona Halep a mai declarat şi că se concentrează, deja, asupra primului meci, în care o va întâlni pe americanca Danielle Collins (neclasată, actualmente, în clasamentul W.T.A. după ce anul trecut era pe locul… 553!, invitată în turneu, datorită câştigării circuitului – amator universitar, din S.U.A. – Canada, direct pe tabloul principal, în urma unui “wild-card”, acordat de către organizatori), luni – 25 august, prima întâlnire a turneuluicare va deschide, oficial, competiţia, pe arena principală, “Arthur Ashe” (N. Red.: Primul mare tenisman de culoare, americanul fiind unul dintre liderii generaţiei… Ilie Năstase – Ion Ţiriac, în anii ’60 - ’70, ai secolului trecut!), cel mai… mare stadion de tenis din lume!

"Întotdeauna primul meci este dificil, la orice competiţie, aşa că trebuie să mă concentrez, să-mi dau toata silinţa şi să câştig meciul.
Am făcut progrese în joc, serviciul meu s-a îmbunătăţit, lovesc cu reverul mai bine ca oricând, aşa că vreau să continui această evoluţie şi să văd cât de departe pot ajunge", a spus Halep.

Despre arena principală de la Flushing Meadows, unde va juca, luni, primul meci al turneului (!), pentru prima data în cariera sa (!), a spus că i se pare, cităm:… "uriaşă"!
"Da, am avut ocazia să exersez pe “stadionul Artur Ashe”.
Este uriaş. Foarte mare. E bine să am această experienţă.
Până acum am dobândit experienţa multor terenuri, aşa că sunt pregătită pentru orice.
Trebuie doar să îmi fac jocul meu pe teren, cred că asta este cel mai important lucru. Nu conteaza terenul pe care joci, ci doar să faci cel mai bun joc", a precizat Simona Halep.

Românca Simona Halep a răspuns întrebărilor jurnaliştilor în prima conferinţă de presă, organizata, sâmbătă – 23 august, la centrul de presă din incinta arenelor de la Flushing Meadows, la care au participat primii jucători - capi de serie ai turneului.


În mod absolut inedit, printre întrebările puse sportivei românce s-a făcut referire şi la… religia ei, creştin – ortodoxă!
"Da, credinţa este importantă pentru mine, atât pe teren cât şi în afara terenului. Cred în Dumnezeu! Nu merg la biserică în mod regulat, pentru că nu am timp şi nu este stilul meu, dar cred în EL, şi port anumite lucruri cu mine şi cred în ele", a răspuns… aromânca, fiind lucru cunoscut că la “machidoni” există chiar un soi de fanatism religios (ca să nu folosm pejorativul:… “bigotism”!), creştin – ortodox!

(Sursa documentară: Agenţia de presă MEDIAFAX)


Imagine: SIMONA HALEP / ROMÂNIA (Sursa foto: dcnews.ro); Danielle Rose Collins / SUA (Sursa foto: tampabay.com)
 

Taguri: USOpen, FlushingMeadows, SimonaHalep, SoranaCirstea, IrinaCameliaBegu, AlexandraDulgheru, MonicaNiculescu, DanielleRoseCollins, DanielleCollins, wild-card, GrandSlam, NewYork,
George Andrei Popescu Primăria Constanța
Claudiu Palaz Consiliul Județean Constanța
OMD MAMAIA CONSTANTA
Ziarul Timpul WhatsAppjooble.org ziare, stiri