Claudiu Palaz Consiliul Județean Constanța
George Andrei Popescu Candidat Primăria Constanța
JUDEŢUL TULCEA: Ponta şi Dragnea au semnat contracte de finanţare guvernamentală, prin PNDL, în valoare de 14 milioane lei. Premierul:

JUDEŢUL TULCEA: Ponta şi Dragnea au semnat contracte de finanţare guvernamentală, prin PNDL, în valoare de 14 milioane lei. Premierul: "Îndemn primarii să cheltuiască, legal şi rapid, fondurile pe care le disponibilizăm!"(1485)


Premierul Victor Ponta i-a îndemnat, astăzi, vineri – 22 august 2014, la Tulcea, pe primarii unităţilor administrativ - teritoriale să cheltuiască, legal şi rapid, fondurile pe care le au la dispoziţie, transmite “Agerpres”.

“Cea mai mare problemă este că avem proiecte aprobate, dar nu cheltuim banii. Se fac licitaţii, se contestă, vine toată lumea în control şi nimeni nu mai vrea să semneze nimic. Toată lumea fuge de semnătură, pentru a nu fi luat la întrebări, apoi, de ce a semnat.Vă rog să cheltuiţi banii legal, cât mai repede şi cât mai bine posibil! Pentru primarii din Tulcea, să ştiţi că aveţi drum special, fiindcă de foarte mulţi ani nu s-a mai investit nimic în judeţ”, a declarat, astăzi, la Tulcea, în sala “Dobrogea”, din sediul Consiliului Judeţean, premierul Ponta, în deschiderea ceremoniei de înmânare a unor contracte de finanţare prin Programul Naţional de Dezvoltare Locală (PNDL).

La rândul său, vicepremierul Liviu Dragnea a declarat, cu aceeaşi ocazie, că, până în present, Guvernul condus de Victor Ponta a adus, în judeţul Tulcea, investiţii în valoare totală de 450 de milioane de lei.

“Prin PNDL, avem 45 de proiecte cărora li se adaugă proiectele de astăzi. De asemenea, vorbim despre 19 cămine culturale, aflate în diferite stadii de execuţie, 10 săli de sport, intervenţii în primă urgenţă pentru Spitalul Judeţean de Urgenţă, în sumă de 2,8 milioane de lei doar pentru prima parte a proiectului. Avem totodată sume alocate pentru sistemul integrat de apă şi canalizare, un proiect foarte mare în judeţ. Contractul pentru sistemul din Sfântu Gheorghe, în valoare de 20 de milioane de lei, a fost semnat săptămâna trecută. Avem, de asemenea, 40 de locuinţe pentru tineri la Măcin, dar şi alte şase amplasamente, cu 168 de unităţi şi încă 15 solicitări. Pentru Programul Operaţional Regional, sunt proiecte în sumă de 323 milioane de lei, iar în total discutăm de investiţii de 450 milioane de lei!', a precizat vicepremierul Liviu Dragnea, ministru al Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice.

Conform “Agerpres”, valoarea totală a lucrărilor care se vor derula prin PNDL, în nouă unităţi administrative - teritoriale tulcene, este de peste 14 milioane de lei, cele mai mari sume, de câte 2 milioane de lei, urmând să revină comunei Jurilovca şi oraşului Isaccea, unde se vor derula lucrări de modernizare a drumurilor publice.

De asemenea, sume cuprinse între 1,5 milioane de lei şi 1,79 de milioane de lei vor primi şi comunele Jijila, Luncaviţa şi Topolog, pentru lucrări de înfiinţare sau modernizare a sistemului de alimentare cu apă potabilă, alte trei comune, Beidaud, Greci şi Izvoarele urmând să primească sume cuprinse între 1,03 milioane de lei şi 1,33 de milioane de lei, pentru reabilitarea drumurilor.

Totodată, municipiul Tulcea a primit, pentru modernizarea reţelei de distribuţie a energiei termice, 1,51 de milioane de lei, proiectul care urmează să se deruleze făcând parte din Programul de Termoficare 2006 - 2015 - Căldură şi confort, componenta de reabilitare a sistemului centralizat de alimentare cu energie termică, derulat de MDRAP, informează “Agerpres”.


IMAGINE: Vicepremierul Liviu Dragnea (ministru al ministru al Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice) şi Horia Teodorescu, preşedintele Consiliului Judeţean Tulcea (Sursă foto: obiectiv.info)
 

Taguri: PNDL, JudetulTulcea, HoriaTeodorescu, ConsiliulJudeteanTulcea, CJT, VictorPonta, VictorViorelPonta, VictorViorel, LiviuDragnea, Tulcea, Isaccea, Jurilovca, Beidaud, Greci, Izvoarele, Topolog, Luncavita, MunicipiulTulcea, PremierulPonta, VicepremierulDragn,
Mihai Lupu Consiliul Județean Constanța
OMD MAMAIA CONSTANTA
Ziarul Timpul WhatsAppjooble.org ziare, stiri