Claudiu Palaz Consiliul Județean Constanța
George Andrei Popescu Candidat Primăria Constanța
CONSTANŢA şi PORTUL MIDIA: 8.200 ţigarete de contrabandă, confiscate de către Poliţia de Frontieră

CONSTANŢA şi PORTUL MIDIA: 8.200 ţigarete de contrabandă, confiscate de către Poliţia de Frontieră(1232)


Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au ridicat, în vederea confiscării, 8.200 ţigarete de contrabandă, transportate de un cetăţean român, cu un autoturism, în municipiul Constanţa, respectiv ascunse şi nedeclarate de un marinar străin, pe o navă aflată în Portul Midia.

Astfel, în data de 21.08.2014, în jurul orei 11.30, poliţişti de frontieră din cadrul Serviciului Teritorial P.F. Constanţa, aflaţi în misiune în municipiul Constanţa, au acţionat pe linia prevenirii şi combaterii contrabandei cu produse din tutun, oprind pentru control un autoturism, marca „Volkswagen” – „Golf”, condus de cetăţeanul român A.M., în vârstă de 47 ani, cu domiciliul în municipiul Constanţa.
În urma controlului autoturismului, au fost descoperite 4.200 de ţigarete, de provenienţă „duty free”, pentru care conducătorul autoturismului nu a putut prezenta documente de provenienţă.

În aceeaşi zi, în intervalul orar 11.35 – 13.00, o echipă comună, formată din poliţişti de frontieră din cadrul P.P.F. Midia şi lucrători vamali, a efectuat controlul unei nave, sub pavilion Sierra Leone, ancorată în Portul Midia.
În cabina unui marinar sirian, în vârstă de 32 de ani, au fost găsite, ascunse şi nedeclarate, 4.000 de ţigarete netimbrate.

Poliţiştii de frontieră au ridicat, în vederea confiscării, întreaga cantitate de ţigarete, evaluată la aproximativ 4.100 lei, iar autoturismul din primul caz, în valoare de 3.000 euro, a fost indisponibilizat, în vederea continuării cercetărilor.
Cetăţeanul român s-a ales cu dosar penal, pentru săvârşirea infracţiunii de contrabandă, prin deţinere, transport şi comercializarea mărfurilor care trebuie plasate sub un regim vamal, cunoscând că provin din contrabandă, faptă prevăzută şi sancţionată de art. 270, alin. 3, din Legea 86 / 2006 , iar marinarul străin a fost sancţionat contravenţional, pentru încălcarea prevederilor H.G. 707 / 2006, art. 91 alin. 1 lit. B, cu suma de 4.500 de lei.


Sursa FOTO: Polţia de Frontieră
 

Taguri: PolitiaDeFrontiera, GardaDeCoasta, TigareteDeContrabanda, TigariDeContrabanda, ServiciulTeritoritorialP.F.Constanta, PortulMidia, Constanta, Midia, SierraLeone, Volkswagen,
Mihai Lupu Consiliul Județean Constanța
OMD MAMAIA CONSTANTA
Ziarul Timpul WhatsAppjooble.org ziare, stiri