MISTER: Avocaţii lui NICUŞOR CONSTANTINESCU cer anularea măsurii arestului preventiv! Astfel, s-a aflat că... nici până astăzi nu a fost emis mandatul internaţional de REŢINERE şi EXTRĂDARE, aşa cum a hotărât Instanţa pe 7 august!?!

MISTER: Avocaţii lui NICUŞOR CONSTANTINESCU cer anularea măsurii arestului preventiv! Astfel, s-a aflat că... nici până astăzi nu a fost emis mandatul internaţional de REŢINERE şi EXTRĂDARE, aşa cum a hotărât Instanţa pe 7 august!?!(5900)


Miercuri – 20 august, conform agenţiei de presă MEDIAFAX, preşedintele suspendat al Consiliului Judeţean (C.J.) Constanţa, Nicuşor Daniel Constantinescu, a cerut în Instanţă, prin avocaţii săi, anularea deciziei de arestare preventivă, luată de judecătorii Curţii de Apel Bucureşti.

Cererea de anulare a deciziei Curţii de Apel Bucureşti, prin care s-a dispus arestarea preventivă a lui Nicușor Constantinescu, urmează să se judece în 12 septembrie, la Tribunalul Bucureşti.

Avocaţii lui preşedintelui suspendat al C.J.C. au declarat, miercuri, pentru MEDIAFAX, că au fost invocate sentinţele Tribunalului Bucureşti şi ale Curţii de Apel Bucureşti, Instanţe care ar fi luat decizii… contradictorii, prin patru încheieri distincte, în baza aceloraşi acte medicale!

 


Nici până astăzi… NU s-a emis mandatul internaţional de arestare, pentru “preşul” suspendat al C.J.C.!

 


Surse judiciare au precizat, pentru MEDIAFAX, că… nici până în prezent (SIC!) nu a fost transmis către Interpol un mandat internaţional de arestare, pe numele preşedintelui suspendat al CJ Constanţa!?!

În acest context, avocaţii lui Nicuşor Daniel Constantinescu susţin că… nici nu se va putea emite acest mandat, până în momentul în care nu se va judeca cererea de revocare a deciziei privind arestul preventiv!

Avocaţii au precizat că Nicuşor Constantinescu se află în Statele Unite ale Americii, unde se “recuperează” (medical), după operaţia de prostată pe care afirmă că ar fi suportat-o.


Potrivit Legii 302 / 2004, în cazul în care un mandat de arestare preventivă sau de executare a pedepsei nu poate fi adus la îndeplinire, întrucât inculpatul ori condamnatul nu se mai află pe teritoriul României, Instanţa care a emis mandatul de arestare preventivă, la propunerea procurorului sesizat în acest scop, de către organele de poliţie, emite un mandat de urmărire internaţională, în vederea extrădării, care se transmite Centrului de Cooperare Poliţienească Internaţională, din cadrul Ministerului Administraţiei şi Internelor, pentru a difuzat prin canalele specifice.

Biroul Naţional Interpol are obligaţia de a informa Curtea de Apel Bucureşti, imediat ce Nicuşor Constantinescu a fost localizat.

Informarea va trebui să fie transmisă direct la C.A.B., iar o copie a acesteia va ajunge la Ministerul Justiţiei.

Ulterior, Curtea de Apel Bucureşti va aprecia, printr-o încheiere motivată, asupra îndeplinirii sau neîndeplinirii condiţiilor prevăzute de Lege, pentru a se solicita extrădarea.

Împotriva acestei încheieri poate declara recurs procurorul, din oficiu, în termen de trei zile de la pronunţare, sau la cererea ministrului Justiţiei, în termen de trei zile de la comunicarea încheierii Ministerului Justiţiei.
"În termen de 72 de ore de la primirea încheierii (...), prin care s-a hotărât solicitarea extrădării, preşedintele Secţiei Penale a Curţii de Apel competente, formulează cererea de extrădare şi o transmite, însoţită de actele prevăzute la articolul 38 alineatul (2) şi de traduceri certificate, în limba statului solicitat, sau în limbile engleză sau franceză, direcţiei de specialitate din Ministerul Justiţiei, care examinează îndeplinirea condiţiilor de regularitate internaţională pentru a se solicita extrădarea", conform Legii 302 / 2004.

Astfel, în funcţie de concluziile examenului de regularitate internaţională, direcţia de specialitate din Ministerul Justiţiei asigură transmiterea cererii de extrădare, către autoritatea competentă a Statelor Unite ale Americii, sau întocmeşte un act prin care propune, motivate, ministrului Justiţiei, să nu se transmită cererea de extrădare.

În data de 7 august a. c., preşedintele suspendat al Consiliului Judeţean Constanţa, Nicuşor Daniel Constantinescu, a primit mandat de arestare preventivă, după ce Curtea de Apel Bucureşti a menţinut decizia în acest sens, luată, în primă Instanţă, de către Tribunalul Capitalei.
Decizia de arestare preventivă a fost luată în dosarul în care procurorii îl acuză pe Constantinescu că nu s-a suspus controlului Curţii de Conturi.


Pe numele lui Nicuşor Constantinescu a mai fost emis un mandat internaţional de arestare, după ce acesta nu a mai revenit în ţară, în urma operaţiei făcute în SUA.
Măsura de arestare, dispusă de Tribunalul Capitalei, nu a fost însă menţinută de Curtea de Apel Bucureşti, motiv pentru care acel prim mandat a fost anulat!


Nicuşor Constantinescu a fost trimis în judecată, de procurorii anticorupţie (de la Direcţia Naţională Anticorupţie / D.N.A. – Direcţia Centrală Bucureşti), în trei (3) dosare penale!
Într-unul dintre acestea este acuzat că nu a asigurat finanţarea Centrului Militar Zonal (C.M.Z.) Constanţa, în altul că nu s-a supus controlului Curţii de Conturi, iar în cel de-al treilea pentru că a atribuit nelegal terenuri.

De asemenea, într-un alt dosar, “preşul” C.J. Constanţa este cercetat şi pentru luare de mită şi nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor, după ce în casa lui au fost găsite, la percheziţiile din această primăvară, 15 cartuşe de calibrul nouă (9) milimetri.

 


Primul dintre medicii români care îl “scutesc” de puşcărie pe Nicuşor este generalist, dar şi… cosmetician estetician!

 


Conform (gândul.info), medicul generalist, originar din România, Şerban Ion Cocioba, în vârstă de 66 de ani, are în prezent două cabinete în Manhattan şi practică medicina în SUA din decembrie 1990, când şi-a obţinut licenţa pentru a practica în statul New York.

Numele său a fost amestecat într-un scandal de luare de mită, în anul 1999, iar în 2000 a fost amendat şi arestat la domiciliu, pentru un răspuns fals, în cererea de înregistrare la “Drug Enforcement Agency”, după cum a relatat agenţia de presă “Hotnews”.

Indicat de către Consiliul Judeţean Constanţa (SIC!) ca medic la clinica “Medical Metamorphosis”, din New York, Şerban Ion Cocioba apare, în realitate, afiliat la doar două clinici, cu alte nume.
Este vorba de “Lenox Hill Hospital” şi “Beth Israel Medical Center - Kings Highway Division”, din Brooklyn (la care lucrează şi celălalt medic, TOT DE ORIGINE ROMÂNĂ (SIC!), care-i dă “scutiri” de netransportabilitate lui Nicuşor Constantinescu: dr. Doru Paul!)…

Într-un interviu acordat în urmă cu cinci ani, dr. Cocioba îşi făcea reclamă noului cabinet, mutat din Queens Bulevard, unde avea o clinică, pe 54th Street, în Manhattan, descriindu-şi, în linii mari şi specialitatea. “Aicea, pe lângă medicină internă şi pe lângă practica de familie, pe lângă medicină generală, am început, cu deosebit success, să practicăm ceea ce se numeşte cosmetologie şi estetică cosmetică (SIC!) O să continuăm să o să practicăm la cel mai înalt nivel posibil”, spunea medicul.

Pe de altă parte, Nicuşor Constantinescu ar fi fost operat, de către chirurgul Mohammad E. Allaf (de cancer la prostată), la celebrul spital “John(s) Hopkins”, din Baltimore, statul Maryland, S.U.A., având nevoie, potrivit rapoartelor medicale prezentate de îngrijiri speciale ale unui medic urolog.

Medicul generalist Cocioba, urmat de alt generalist, dr. Doru Paul, a fost cel care a supravizat practic raportul medical de la spitalul “John(s) Hopkins”, conchizând: “Din punctul meu de vedere, văzând dosarul medical al pacientului Constantinescu, nu recomand transportul acestuia în România. Transportarea pacientului pe distanţe lungi poate pune în pericol viaţa pacientului şi poate anula toate eforturile medicale făcute până acum pentru salvarea vieţii acestuia”.

Interviul despre care s-a făcut vorbire a fost acordat unui alt român stabilit în SUA, John Gabrian Marinescu, în ianuarie… 2009!

După colaborarea cu Nicuşor Constantinescu, medicul nu a putut fi contactat de către presa din România.


Citeşte şi: “EXCLUSIV. Medicul - protector al lui Nicuşor Constantinescu, din America, în amintirile din studenţie ale unor doctori constănţeni: ciudat de bogat, liber şi... uşor-emigrat , pentru anii '70!”, Secţiunea “Dosarele Timpul”, ZiarulTimpul.ro, 09. 07. 2014


IMAGINI: 1. Nicuşor Daniel Constantinescu; 2. Dr. Mohammad E. Allaf; 3. Dr. Doru Paul; 4. – 5. Dr. Şerban Ion Cocioba (Surse foto: “Facebook”, libertatea.ro; ziare.com)
 

OMD MAMAIA CONSTANTA
Ziarul Timpul WhatsAppjooble.org ziare, stiri