TRIBUNALUL CONSTANŢA: Lui

TRIBUNALUL CONSTANŢA: Lui "Jiji" Becali i s-a respins cererea de scutire de executare a şase luni din pedeapsa cu puşcărie. Sentinţa nu este definitivă(1422)


Aşa cum anunţă şi agenţia de presă MEDIAFAX, magistraţii Tribunalului Constanţa au decis, astăzi, miercuri – 20 august, ca Gheorghe (“Gigi”) Becali, condamnat la trei ani şi jumătate de închisoare, să rămână cu aceeaşi pedeapsă, Instanţa respingându-i solicitarea de a-i fi redus sporul de şase luni.

La termenul de astăzi, judecătorii Tribunalului Constanţa au decis să respingă, ca nefondată, contestaţia la executare, depusă de către avocaţii omului de afaceri, încarcerat în prezent în Penitenciarul Poarta Albă, din judeţul Constanţa, şi l-a obligat pe acesta şi la plata sumei de 200 de lei, reprezentând cheltuieli judiciare, avansate de către stat.

Decizia Instanţei nu este definitivă, având drept de contestaţie, la Curtea de Apel Constanţa, în termen de trei zile de la comunicare.


Gigi Becali, condamnat la trei ani şi jumătate de închisoare, a cerut, în data de 4 iulie a.c., să îi fie redusă, cu şase luni, pedeapsa pe care o are de executat, în condiţiile în care condamnarea dată în dosarul "Valiza" nu mai este incriminată de noul Cod Penal.

Tribunalul Constanţa a judecat această solicitare, în data de 6 august 2014, Instanţa rămânând în pronunţare pentru 13 august, când a fost amânată, din nou, soluţia.


Gigi Becali are de executat o pedeapsă de trei ani şi jumătate de închisoare, după ce a fost condamnat, pe 20 mai 2013, la trei ani de închisoare, în dosarul schimbului de terenuri cu Ministerul Apărării, şi a primit, ulterior, un spor de şase luni, după alte două condamnări, în dosarul "Valiza" şi în cel al sechestrării celor care i-au furat maşina.

Becali a fost, iniţial, încarcerat la Penitenciarul Jilava, până în 29 octombrie 2013, când a fost transferat la Penitenciarul Poarta Albă, după ce Administraţia Penitenciarelor a aprobat cererea acestuia.

Finanţatorul FC “Steaua” Bucureşti execută pedeapsa “în regim deschis, de detenţie”.

El a depus, în timpul încarcerării, mai multe cereri de permisie sau de învoire, pentru a participa la unele evenimente în familie, precum şi o solicitare de întrerupere a executării pedepsei, pentru trei luni, toate fiindu-i însă respinse.
Instanţa a respins şi cererea de întrerupere a pedepsei lui Gigi Becali, pe motiv că acesta ar avea nevoie de o intervenţie chirurgicală la coloană.

Amintim că, la jumătatea lunii mai 2014, Becali a avut o permisie de 24 de ore, în timpul căreia a încălcat flagrant aproape toate regulile de comportament, în acestă situaţie, impuse de Lege!...

 

Sursă foto: realitatea.net
 

Taguri: GigiBecali, Becali, Gh.Becali, G.Becali, TribunalulConstanta, PenitenciarulPoartaAlba, JudecatoriaMedgidia, DosarulValiza, PoartaAlba, JudetulConstanta,
OMD MAMAIA CONSTANTA
Ziarul Timpul WhatsAppjooble.org ziare, stiri