Claudiu Palaz Consiliul Județean Constanța
George Andrei Popescu Candidat Primăria Constanța
Lecţii de prim ajutor pe plaja din Saturn

Lecţii de prim ajutor pe plaja din Saturn(1104)


n cadrul campaniei Vreau să previn!, smbătă, 16 august a.c., pe plaja din Saturn, reprezentanţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Dobrogea al judeţului Constanţa, mpreună cu Asociaţia Operatorilor de Plajă Litoral, au desfăşurat o serie de activităţi cu caracter public, la care au participat aproximativ 200 de turişti, localnici şi salvamari.

n cadrul acestei ntlniri, pompierii militari şi paramedicii au distribuit fly-ere şi broşuri informative pentru o vacanţă n siguranţă şi au fost prezentate aspecte care privesc modul de intervenţie şi răspuns n cazul producerii unei situaţii de urgenţă.

Totodată, un accent deosebit s-a pus pe tehnicile şi procedeele de acordare a primului ajutor n caz de urgenţă medicală, prezentările avnd un format interactiv. Mai exact, un instructor SMURD a ţinut un curs de prim ajutor de bază cu 15 salvamari ai Asociaţiei Operatorilor de Plajă Litoral, iar antrenamentul acestora a atras şi turişti, care fie aveau o pregătire minimă n domeniu, fie au vrut să nveţe manevrele şi tehnicile adecvate suportului vital de bază.

Prin participarea cetăţenilor la aceste activităţi, se urmăreşte dobndirea unei culturi de pregătire teoretică şi practică pentru dezastre şi de reducere a riscurilor, dezvoltarea capacităţii de reacţie n caz de incendiu, precum şi formarea abilităţilor necesare asigurării asistenţei n caz de urgenţă medicală.

  

Mihai Lupu Consiliul Județean Constanța
OMD MAMAIA CONSTANTA
Ziarul Timpul WhatsAppjooble.org ziare, stiri