”Diaspora estival”, eveniment organizat pe litoral de Ministerul Afacerilor Externe(675)


Ministerul Afacerilor Externe, prin Departamentul Politici pentru Relația cu Românii de Pretutindeni, organizează începând de astăzi și până pe 4 august 2014, la Eforie Nord, județul Constanța, cea de-a doua ediție „Diaspora Estival”, program destinat românilor din afara granițelor țării.


Evenimentul reuneşte aproximativ 200 de reprezentanți ai mediului asociativ românesc din întreaga lume şi este structurat sub forma unor ateliere de lucru pe teme de interes pentru comunităţile româneşti din străinătate.

Ca element de noutate, programul cuprinde un seminar de formare în domeniul managementului de proiect şi accesării fondurilor europene, transfrontaliere, publice şi nerambursabile.

Ca şi la ediția precedentă, dezbaterile zilnice vor urmări dezvoltarea dialogului între reprezentanții autorităților publice din România şi mediul asociativ de peste hotare, în vederea cunoaşterii atât a necesităților reale şi imediate ale acestora, cât şi a legislației statului în care aceştia îşi au domiciliul sau reşedința, cu scopul încheierii unor relații parteneriale pe baza cărora să poată fi dezvoltate proiecte sau acțiuni destinate tuturor românilor.

Evenimentul se va bucura de prezența reprezentanţilor Guvernului şi Parlamentului din România precum şi a unor specialişti din instituţiile de stat cu competenţe în fiecare dintre domeniile abordate.
  

OMD MAMAIA CONSTANTA
Ziarul Timpul WhatsAppjooble.org ziare, stiri