Cartuşe neletale descoperite asupra unei femei de poliţiştii de frontieră constănţeni(681)


Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au descoperit asupra unei femei50 de cartuşe neletale, cu gaz, de calibru 9 mm, pe care aceasta intenţiona să le introducă ilegal în ţară prin punctul de trecere a frontierei (P.T.F.) Ostrov.

În data de 13.08.2014, în jurul orei 20.00, în P.T.F. Ostrov s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de frontieră cetăţeanul român B. ROXANA – MIRELA, în vârstă de 28 ani, domiciliată în municipiul Călăraşi, care călătorea pe jos, venind din R. Bulgaria.
Observând starea de agitaţie în care se afla persona în cauză, poliţiştii de frontieră au decis să efectueze un control amănunţit al bagajelor personale.
În urma controlului au fost descoperite 50 de cartuşe neletale, cu gaz, de calibru 9 mm, ambalate într-o cutie, precum şi o componentă metalică pentru încărcător pistol.
Persoana în cauză a declarat că a fost rugată de o cunoştinţă, un cetăţean român, să transporte muniţia şi piesa de încărcător pistol în municipiul Călăraşi.
Poliţiştii de frontieră au întocmit lucrare penală sub aspectul săvârşirii infracţiunii de „nerespectare a regimului armelor şi muniţiilor”, faptă prevăzută şi pedepsită de art. 342, alin. 2 din Codul Penal, şi au ridicat în vederea confiscării muniţia şi piesa de încărcător pistol, pe care le vor preda în vederea continuării cercetărilor la Serviciul Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase din cadrul I.P.J. Constanţa.
 

OMD MAMAIA CONSTANTAjooble.org ziare, stiri