Claudiu Palaz Consiliul Județean Constanța
George Andrei Popescu Candidat Primăria Constanța

Ziua Porților Deschise în porturile militare(1255)


ZIUA PORȚILOR DESCHISE ÎN PORTURILE MILITARE România este o țară cu deschidere la Marea Neagră și, implicit, face parte din grupul statelor cu deschidere la Oceanul Planetar. Acest statut are o importanță deosebită, prin implicațiile geostrategice, economice și geopolitice. Forțele Navale Române contribuie activ la asigurarea securității maritime a țării noastre, la promovarea și dezvoltarea diplomației navale a României.

Cu prilejul Zilei Marinei Române, a devenit deja o tradiție ca marinarii militari să primească la ei acasă, în porturile militare, vizitatorii interesați de navele militare, de tehnica, armamentul și echipamentele de la bordul navelor. Astfel, sâmbătă, 9 august, va fi organizată Ziua Porților Deschise, conform următorului program:

— CONSTANȚA, Portul Militar, orele 09.00-17.00: se vor vizita navele militare maritime, fluviale, Nava-Școală MIRCEA (care se va afla la Terminalul Pasageri alături de velierul ADORNATE), submarinul DELFINUL, vor fi prezentate echipamente militare, tehnică și armament, iar fanfara Forțelor Navale și ansamblurile artistice vor susține un spectacol pentru vizitatori.

— La Muzeul Marinei Române intrarea va fi liberă sâmbătă, 9 august și vineri, 15 august, între orele 09.00-17.00.

— MANGALIA, orele 09.00-14.00, Portul Militar: expoziție de nave, tehnică, armament și echipamente militare; ateliere interactive de confecționat noduri marinărești și lucrări de matelotaj.

— BRĂILA, Portul Militar, orele 09.00-13.00: expoziție de nave, tehnică, armament și echipamente militare;

— TULCEA, Portul Militar, orele 09.00-15.00: expoziție de nave, tehnică, armament și echipamente militare.

Mihai Lupu Consiliul Județean Constanța
OMD MAMAIA CONSTANTA
Ziarul Timpul WhatsAppjooble.org ziare, stiri