Ce i-au sfătuit polițiștii pe turiști

Ce i-au sfătuit polițiștii pe turiști(869)


I.P.J. Constanța, prin poliţiştii Compartimentului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii alaturi de polițiștii de ordine publică din cadrul Poliției Eforie, sprijiniţi de specialişti ai Institutului de Cercetare şi Prevenire a Criminalităţii din cadrul I.G.P.R şi reprezentanţi ai Centrului pentru Copii Dispăruţi şi Abuzaţi Sexual FOCUS, au desfășurat activități cu caracter informativ-preventiv, în Tabăra New Paradise din Eforie Sud, urmate de o acțiune în rândul turiștilor aflați în Stațiunea Eforie Nord și Eforie Sud.

În Tabăra New Paradise, întâlnirea cu elevii a constat în discuții și jocuri interactive pe teme legate de prevenire a delincvenţei juvenile şi a victimizării minorilor – limitele răspunderii penale, consecinţele comiterii de infracţiuni, siguranţa pe internet, prevenirea dispariţiilor de minori, a furturilor şi a tâlhăriilor, aceștia primind sfaturile polițiștilor cu interes. Copiii participanți au fost premiați cu cadouri pentru implicare și răspunsuri corecte.
Turiştii aflaţi în Staţiunile Eforie Nord şi Sud au beneficiat de informaţii pentru prevenirea infracţiunilor de furt din camere de hotel şi de pe plajă, din și de autoturisme şi a infracţiunilor cu violenţă – în special a tâlhăriilor.
Acțiunile cu caracter informativ – preventiv sunt circumscrise Planului de acţiune „Litoral 2014” iar scopul acestor acţiuni vizează creşterea gradului de siguranţă a turiştilor aflaţi pe Litoral prin promovarea unor mesaje antivictimizare şi informarea asupra riscurilor la care se pot expune.

Beneficiari: aprox. 40 copii (în tabăra Neuw Paradise)
Beneficiari directi plajă: aprox.700 persoane
Materiale distribuite : aprox. 1500 (pliante, broșuri pentru copii, ghid pentru părinți, flyere).
  

OMD MAMAIA CONSTANTA
Ziarul Timpul WhatsAppjooble.org ziare, stiri