Polițiștii români au consiliat peste 800 de turiști români în Bulgaria(850)


Prima serie de poliţişti români care a desfăşurat activităţi comune de ordine şi siguranţă publică, alături de poliţişti bulgari, în staţiunile turistice din Bulgaria, şi-a încheiat misiunea cu succes. Alţi şase poliţişti români continuă misiunea, în perioada 1 – 31 august a.c., potrivit unui comunicat emis de IGPR.


Pe 1 august, şi-a început misiunea în Bulgaria, în staţiunile Albena, Nisipurile de Aur şi Balcic, ce-a de-a doua serie de poliţişti români. Şase poliţişti din Teleorman, Dolj, Caraş-Severin şi Giurgiu s-au deplasat în Bulgaria, pentru a continua misiunea pe litoralul bulgăresc.

Pe parcursul primei serii, care s-a desfăşurat în perioada 1 – 31 iulie a.c., cei şase poliţişti români detașați au acordat sprijin colegilor bulgari, pentru asigurarea unui climat de ordine şi siguranţă publică corespunzător şi au intermediat relaţionarea turiştilor români cu autorităţile bulgare.

Poliţiştii români au consiliat 839 de turişti români, în special prin indicarea unor locuri de interes şi prin furnizarea de informaţii referitoare la prevederile legislative din ţara gazdă.

Totodată, în ultima lună, poliţiştii români, alături de cei bulgari, au intervenit la 146 de evenimente, cele mai multe vizând aplanarea unor stări conflictuale, ridicarea de autovehicule parcate ilegal şi soluţionarea unor neînţelegeri legate de operaţiunile de schimb valutar.

Este al cincilea an în care se organizează astfel de misiuni, activităţile anterioare bucurându-se de apreciere din partea turiştilor români care au avut posibilitatea de a se adresa direct poliţiştilor români pentru soluţionarea unor probleme, deşi se aflau pe teritoriul altui stat.

Și în această vară, poliţiştii români desfăşoară activităţi comune cu poliţiştii bulgari în cadrul unor patrule de ordine şi siguranţă publică, pe raza staţiunilor turistice Nisipurile de Aur şi Albena. Pentru prima dată în acest an, în urma solicitării autorităților bulgare, polițiștii români sunt prezenți și în stațiunea Balcic.   

OMD MAMAIA CONSTANTA
Ziarul Timpul WhatsAppjooble.org ziare, stiri